Varkenshouderij

Nieuws 526 x bekeken

PVV: afbouwplan over maand duidelijk

Zoetermeer - Het Productschap Vee en Vlees (PVV) hoopt over een week of vier volledige duidelijkheid te hebben over de manier waarop haar taken worden voortgezet door het ministerie van Economische Zaken (EZ) en verschillende producentenorganisaties.

Dat is ruim een maand later dan eerder was toegezegd door het ministerie. In de decembervergadering hoopt het bestuur te kunnen beslissen over een zo volledig mogelijk afbouwplan. Dat werd duidelijk tijdens de bestuursvergadering van het productschap.

EZ is nog volop in overleg met de verschillende organisaties, al of niet in oprichting over de taken die deze over gaan nemen. Duidelijk is al wel dat het productschap volgend jaar op verzoek van het ministerie een aantal autonome publieke taken blijft uitvoeren. Dat zijn taken op het gebied van de diergezondheid. Het betekent dat zo'n vijftien tot twintig mensen hun dienstverband bij het productschap nog kunnen verlengen voor minimaal een half jaar. Het bestuur gaat de komende tijd de begroting voor het komende jaar aanpassen aan de te verwachten situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.