Varkenshouderij

Nieuws 532 x bekeken

Nederland exporteert meer varkensvlees naar Japan

Tokio - Nederland exporteerde tot en met augustus ruim 7.000 ton varkensvlees naar Japan. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de eerste acht maanden van vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Japanse ministerie van financiën.

De stijging van de Nederlandse uitvoer naar Japan is opmerkelijk. Het laatstgenoemde land importeerde tot en met augustus met 487.000 ton ruim 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de Verenigde Staten, de belangrijkste exporteur van varkensvlees naar Japan, leverde flink terrein in (min 11,4 procent naar bijna 189.000 ton). Denemarken exporteerde 12 procent minder naar Japan met ruim 73.000 ton. De Duitse uitvoer naar Japan daalde met 500 naar 2.500 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.