Varkenshouderij

Nieuws 1077 x bekeken 3 reacties

Geen PRRS-vrij toeslag voor deelnemers proef

Vught - Zeugenhouders die deelnemen aan de PRRS-proef in Noord-Nederland hoeven bij Varkens KI Nederland geen toeslag voor PRRS-vrij sperma te betalen.

Dat meldt Varkens KI Nederland. Normaal hanteert KI Nederland een toeslag van €0,50 per dosis. Varkens KI Nederland ondersteunt de PRRS-proef en onderstreept het belang hiervan voor de Nederlandse varkenshouderij.
Varkens KI Nederland beschikt sinds enkele jaren over een SPF KI-station in Heerde dat PRRS-vrij is en kan dus op vrij grote schaal PRRS-vrij sperma produceren. Ook het station in Lienden (Midden Nederland) heeft al geruime tijd de SPF status.
PRRS is een ziekteverwekker die naast gezondheidsproblemen ook problemen veroorzaakt bij de export van biggen. Vooral de Duitse afzetmarkt, de belangrijkste voor Nederlandse biggen, vraagt steeds vaker PRRS-vrije biggen. De verwachting is dat die vraag alleen maar toe neemt en PRRS-vrij een kwaliteitskenmerk wordt voor biggen.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • info389

  @kraats helemaal mee eens deze vorm van reclame is super irritant.
  Dus dan maar wegblijven van deze site.
  Heb ook al eerder geklaagd maar dit gaat alleen om geld dus verandert toch niet.

 • kraats

  Gewoon naar www.boerenbusiness.nl Daar hebben ze het (nog) niet en dat weten ze ook; als ze er mee beginnen zijn ze zo weer een paar duizend bezoekers kwijt. Iedereen leest dit en sinds deze klacht vanmiddag op alle reactiemogelijkheden is gemeld, lees je alleen maar dat iedereen er de schijt van krijgt. Ik wacht ook op een reactie van de redactie...

Of registreer je om te kunnen reageren.