Varkenshouderij

Nieuws 1089 x bekeken

Duitse export levende varkens stagneert

Bonn - De snelle groei van de Duitse export van levende varkens en biggen slaat dit jaar om in een daling.

Volgens landbouwmarktbureau AMI werden in de eerste negen maanden van dit jaar 2,47 miljoen van deze dieren in het buitenland

afgezet: 5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In dat jaar als geheel ging het om krap 3,4 miljoen varkens en biggen. De grootste afnemer was Polen, dat ook dit jaar koploper is, op enige afstand gevolgd door Oostenrijk en Roemenië.

Polen nam overigens in de eerste negen maanden wel evenveel af als in die periode in 2012, namelijk tegen de 0,8 miljoen. Terugloop is te zien bij Oostenrijk en bestemmingen als Kroatië, Tsjechië en Oekraïne.

Of registreer je om te kunnen reageren.