Varkenshouderij

Nieuws 619 x bekeken

DanAvL in offensief op wereldmarkt

Kopenhagen - De Deense varkensfokkerijorganisatie DanAvl mikt in haar nieuwe strategie-2020 op een verviervoudiging van de omzet en een wereldwijd leidende positie op het gebied van varkensgenetica.

De voorsprong op de concurrenten moet worden gewaarborgd door nauwe samenwerking met de universiteit van Aarhus. Daarbij zal worden gefocust op genomische selectie en investeringen in de beste fokmethoden, zo heet in de toelichting op de strategie.

Als de strategie slaagt draait DanAvl in 2020 een omzet van ruim 800 miljoen euro. Van de huidige omzet van 200 miljoen euro komt al de helft buiten Denemarken tot stand. De belangrijkste buitenlandse markten zijn (in deze volgorde) Duitsland, Rusland en Nederland. De veruit dominerende speler achter DanAvl is slachterijcoöperatie Danish Crown.

Of registreer je om te kunnen reageren.