Varkenshouderij

Nieuws 1606 x bekeken

Bijna 900 man eruit bij Frans vleesbedrijf

Lampaul – De herstructurering van het Franse varkensvleesbedrijf GAD kost 889 mensen hun baan. Dat blijkt uit het herstelplan zoals het uiteindelijk vrijdag door de rechtbank in Rennes is goedgekeurd.

Zoals al bekend was wordt het slachthuis in Lampaul-Guimiliau in Bretagne gesloten. Ook twee kleinere vestigingen gaan dicht. De activiteiten worden geconcentreerd in Josselin. Daar komen wel nieuwe banen bij, maar dat biedt waarschijnlijk weinig soelaas voor de ontslagen medewerkers omdat die vestiging 200 kilometer van Lampaul verwijderd is.
De regionale overheid van Finistère, waartoe Lampaul behoort, noemt de sluiting onbegrijpelijk 'omdat we hier midden in het belangrijkste varkensgebied van Europa zitten'. De vakbonden hebben ondertussen voor zaterdag een grote demonstratie aangekondigd op het vliegveld van Brest tegen de harde ingrepen in de vleesbedrijven in Bretagne, met niet alleen massa-ontslagen bij GAD maar al eerder bij Groupe Doux en een dreigende sanering bij Tilly-Sabco.

Of registreer je om te kunnen reageren.