Varkenshouderij

Nieuws 1199 x bekeken 3 reacties

'Voldoende perspectief bijterijproblematiek'

Lelystad - De onderzoekswerkgroep Krulstaart die zich bezig houdt met de problemen van staart- en oorbijterij in de varkenshouderij hoopt volgende maand met een zogenoemd marstraject te komen voor nader onderzoek. Tot nu toe is vooral oriënterend literatuuronderzoek gedaan naar de bijterijproblematiek.

De werkgroep Krulstaart werd vorig najaar ingesteld op initiatief van LTO Nederland en de Dierenbescherming, met de bedoeling om de bijterijproblematiek aan hernieuwd onderzoek te onderwerpen. Aan de werkgroep nemen verschillende ketenpartijen deel. Volgens werkgroepleider Geert van der Peet zijn er wel aanknopingspunten die veelbelovend lijken.

Tot nog toe neemt de varkenshouderijvakbond NVV niet deel in de werkgroep. De bond ziet geen heil in het mogelijke stoppen met staartcouperen. Van der Peet hoopt echter dat de NVV in een later stadium alsnog aanhaakt.

Laatste reacties

 • Miriamnu

  De bond ziet geen heil in stoppen staartcouperen.
  Nou en, die beesten bijten om een rede en dat is niet uit plezier.
  Er zijn er gewoon veel te veel.

 • wormel

  @Miriamnu: Duidelijk iemand met weinig kennis van varkens.....
  Idd de beesten bijten om een reden, ze voelen zich niet prettig. Dit heeft vaak als oorzaak geen verzadigd gevoel (voer) of geen goede ventilatie (klimaat). Maar om te zeggen: er zijn er gewoon veel te veel is natuurlijk grote onzin, de boeren hebben zich ook aan welzijnseisen te houden (opp./dier) en daarom is het erg dom argument waar jij mee komt. (bijna het reageren niet waard)

 • joannes

  Miriamnu is toch die vegetarische boekenschrijfster die op deze site voldoende haatmails wil provoceren, om inspiratie op te doen, of bevestiging te vinden, dat boeren hun huisdieren slecht behandelen en dat het aan hun normen en waarden ligt wat dan natuurlijk bewezen is met het bewijs: de haatmails! Dus ga niet op die naïve voor de boeg stellingen van haar,want zij heeft geen interesse in bijdragen maar bevestiging van haar kinderlijke naïve wereldbeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.