Varkenshouderij

Nieuws 916 x bekeken

Verkoop varkensdivisie Vion UK afgerond

Londen – Vion UK heeft de verkoop van de varkensdivisie afgerond, heeft de onderneming in een verklaring meegedeeld.

Over de verkoop van de rundvlees- en kippendivisies  wordt verder onderhandeld maar daar zijn geen nadere mededelingen over te doen.

De varkensdivisie is, zoals gemeld, verkocht aan het management met ondersteuning van het Britse financieringsbedrijf Endless. "Wij wensen het management veel succes nu de onderneming aan een nieuwe fase in haar bestaan begint," aldus bestuursvoorzitter Peter Barr van Vion UK. Vion wijt in de korte verklaring geen letter aan de verkoop van de overige Britse divisie die eveneens in de etalage staan. ‘’De gesprekken met gegadigden gaan door nadat er rond de Kerst, zoals te verwachten was, even weinig is gebeurd. Er is geen onverwachte vertraging en er zijn geen andere problemen opgedoken. We kunnen echter op dit moment geen verdere mededelingen doen en weten ook niet wanneer dat wel het geval zal kunnen zijn,’’ aldus een woordvoerder namens Vion UK. Britse bronnen hebben eerder gemeld dat zowel Endless als het ook in ons land actieve kippenbedrijf 2 Sisters belangstelling zouden hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.