Varkenshouderij

Nieuws 528 x bekeken

Varkensstapel VS iets kleiner

Washington – De Verenigde Staten telde op 1 december 66,3 miljoen varkens. Dat blijkt uit de decembertelling van de USDA, het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Vergeleken met drie maanden eerder is er sprake van een daling van 2 procent. Vergeleken met december 2011 is de varkensstapel vrijwel van de zelfde omvang als toen. In de periode september tot en met november hebben 2,9 miljoen zeugen biggen geworpen. Dat is iets meer dan vorig kwartaal, maar een procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. Het aantal grootgebrachte biggen per toom in de periode september tot en met november kwam uit op 10,15. Vorig jaar was dit nog 10.02. De beste resultaten worden geboekt op de grootste bedrijven. Bedrijven met meer dan 5.000 dieren behaalden een productie van 10,20 biggen per toom. De kleinste bedrijven met minder dan 100 dieren kwamen niet verder 7,6 biggen per toom.

In de periode december tot en met februari  zullen 2,86 miljoen zeugen biggen werpen. Dat zijn er iets meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is verder dat in het volgende kwartaal van maart tot en met mei zo’n 2,93 miljoen zeugen zullen kramen. Dat is 2 procent minder dan vorig jaar. Gezien de groeiende toomgrootte zal de uiteindelijke productie van vleesvarkens in de VS nauwelijks veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.