Varkenshouderij

Nieuws 6019 x bekeken 147 reacties

Rusland legt importverboden op wegens vondst ractopamine

Moskou - Rusland heeft een importstop ingesteld voor varkensvlees van de bedrijven John Morrell Food Group in Sioux Falls uit de Verenigde Staten en twee bedrijven in Canada (Aliments Asta en Quality Meat Packers).

De Russische voedselveiligheid waakhond Rosselkhoznadzor heeft de groeibevorderaar ractopamine, die in Rusland is verboden, aangetoond in het vlees afkomstig uit deze bedrijven. De Russen hebben ook Brazilië ernstig gewaarschuwd dat het ractopamine-residu heeft gevonden in vlees afkomstig van de Braziliaanse bedrijven Brasil Foods en Seara. Producten van deze bedrijven worden extra scherp gecontroleerd.

De Russen passen verdere uitgebreidere lab-tests toe op producten van Maple Leaf, en een viertal andere Canadese varkensvleesbedrijven. Mochten er weer ractopamine residuen worden aangetroffen, dan willen de Russen een importstop instellen tegen deze bedrijven.

Met deze beslissingen komt het dispuut tussen Rusland en de Verenigde Staten in een volgende fase. Rusland is tegen het gebruik van het middel ractopamine in de varkenshouderij. Het middel wordt in de Verenigde Staten behoorlijk wijd verbreid gebruikt als groeibevorderaar die zorgt voor de aanzet van veel mager vlees. In de Europese Unie en ook in Rusland is het middel verboden. Het middel kwam vorig jaar tegen de zin van de Europese Unie op de Codex Alimentarius-lijst, een lijst van wereldwijd erkende middelen die in principe zonder gevaar zouden kunnen worden toegepast.

Laatste reacties

 • politiek

  Bekend is dat Nederland het ook niet zo nauw neemt met gebruik van (pro)hormonen ofwel groeibevorderaars. Onduidelijk is of men ook wel eens kijkt of gebruikte middelen op de Codex Alimentarius-lijst staan.
  Gewoon alles de doofpot in of vernietigen , zwijgplicht erop en alles is weer geregeld. !

 • joannes

  @Politiek, waarom kan je me niet een verrassen met een orginele nieuwe observatie van jouw kant? Je blijft circelen!

 • politiek

  @joannes
  Ik heb aangeboden, al enkele keren dat men inzage mag hebben in de criminele praktijken met groeibevorderaars zoals ze in Nederland gebruikt worden en alles in de doofpot gaat.
  Blijkbaar vind ieder dat best.
  Opmerkelijk is ook dat ik dit gewoon kan opschrijven en niemand zich verantwoordelijk voelt voor nader onderzoek. !
  Of weet iedereen dus dat die praktijken nog gewoon plaatsvinden. ! en berust ieder daar in ? .
  Eigenlijk een beetje vergelijkbaar als bij die Minas wetgeving. Iedereen zit elkaar wat aan te kijken. Kamerleden willen zich niet bezondigen met uitspraken hierover ( Geurts, CDA ) , en er is inmiddels een behoorlijke forse discussie ontstaan of Wageningen nog wel zo onafhankelijk is. ?


 • jan4072

  Uit het russische verbod blijkt wel dat niet europa en niet USA maar Rusland (Putin en aanhang) de baas is. Was voor mij al langer bekend. Als NL en ook de EU nog wat willen betekenen wordt het tijd dat ze ook eens opstaan en zich niet van alles laten aan-naaien door de VS. Moge duidelijk zijn dt ik meer vertrouwen heb in Putin dan in welke president van VS dan ook.

 • jordi 1455

  @ politiek

  je valt constant in de herhaling en dat wekt hier schijnbaar een hele hoop irritatie op. Wat mij opvalt is dat je op sommige reacties die naar jou zijn gericht zijn geen antwoord geeft. Doordat je constant in de herhaling valt en leugens vertelt wordt je niet meer serieus genomen, conclusie eigen schuld.
  overigens is ons vertrouwen in de politiek zeer laag door dingen die in het verleden zijn gebeurd en onkunde in den haag.

 • willywolfkamp1

  @ politiek, jij zegt dat het er in zit, leg dan ook het bewijs ff op tafel dat dit anno 2013 of mijn part na 2010 gebeurd, dit gezeur ben ik zat. Kom met het bewijs en ik zal binnen de NVV dit aankaarten zodat het uitgezocht gaat worden.

 • politiek

  Beste willywolfkamp1

  De NVV heeft echt niet zoveel lef. Overigens de (Z)LTO ook niet.
  Bij deze onderwerpen verschuild men zich toch liever achter de excuus dat verantwoordelijkheid voedselveiligheid bij de Overheid ligt.
  Liever doet men alles ( aktief) in de doofpot. !
  Maar nogmaals , ik heb niets te verbergen. !
  Als belangenbehartigers veehouderij , voedselveiligheid kenbaar wel als belangrijk verantwoordelijk onderwerp aanmerken wil ik best u eens vertrouwelijke gegevens laten inzien. !
  Laat maar horen op dit lijntje en we weten elkaar wel te vinden. !

 • John*

  politiek is een praatjesmaker. heeft veel te vertellen maar niets om te verbergen. simpelweg omdat hij helemaal niets heeft om te laten zien.

 • willywolfkamp1

  Ik heb je dit aanbod gedaan en kom mijn woorden na. Denk dat de NVV voldoende lef heeft. Ik wacht af,
  WW

 • politiek

  Bste John,

  Ook u mag met Willywolfkamp1 meekomen natuurlijk. !

 • jordi 1455

  @ politiek

  de verantwoordelijkheid op andermans bord schuiven is heel makkelijk.
  De overheid maakt er gretig gebruik van. Schijnbaar heeft de overheid ook een vaste zondebok hier in Nederland is dat de landbouw wat betreft milieu zaken en voedselveiligheid. Bijv. de zure regen in jaren 80 van de vorige eeuw kregen de boeren de schuld van omdat ze mest bovengronds uitrijden waarbij amonniak bij vrijkwam. Zover ik weet word zure regen veroorzaakt door hoge zwavel uitstoot van de (zware) industrie. Ook als ik in de bos atlassen kijk en kijk naar de kaart waar de meeste luchtvervuiling zit vooral bij de grote steden, en in landbouw gebieden is het aanzienlijk. Veel gif komt indirect via de industrie in het voedsel. wij landbouw zijn slechts de eerste schakel in de keten er kan verder in die keten zoveel misgaan.

 • politiek

  @ Willy

  Op 14 februari 2013 , middag of avond ? schikt je dat. ?
  Onderwerp, gebruik (pro)hormonen Nederlandse veehouderij en bespreking van de codex Alimentarius-lijst. Zoals gezegd ik zal u vertrouwelijke stukken laten inzien.
  Moet ik me richten naar de NVV , of naar u. ?

 • miniplaat

  @politiek,

  ik heb al vaker uw reacties gelezen, u heeft vaak een grote mond, maar komt nooit met bewijzen. Ik weet in ieder geval dat op ons bedrijf en dat van collega's geen hormonen worden toegediend, dus ik vraag me sterk af hoe u uw verhalen denkt te kunnen bewijzen. Wanneer er ook maar één verkeerde stof wordt toegediend zou dit op het slachthuis al worden opgemerkt, het lijkt me dus hoogst onwaarschijnlijk dat dit in nederland gebeurt. Maar goed, u heeft zoals wel vaker sterke verhalen, ik zou zeggen bewijs het.

 • Livestock

  Ik heb 14 feb de hele dag vrij genomen,ben benieuwd wat 'politiek' kan laten zien!!! Ik lees hier wel wie wat waar en hoe laat mag ik aannemen?

 • willywolfkamp1

  @ politiek, neem maar ff contact op met het NVV kantoor, dan zal er ook een DBer aanschuiven. Neem wel aan dat je recente info hebt over de laatste paar jaar en geen oude koeien uit de sloot gaat halen uit de NPA affaire.
  @miniplaat zo denk ik er ook over maar als iemand zegt dat hij wel bewijs heeft vind ik dat er naar gekeken moet worden. Voedselveiligheid is een serieuse zaak.
  WW

 • politiek

  Beste Willy
  Wat bedoelt u met met oude koeien ? Ik heb zeer recente informatie bij dan inzake gebruik (pro)hormonen.
  Uiteraard ga ik ervan uit dat u weet wat er allemaal wordt gedaan voor opsporing van die gebruiken (pro)hormonen als belangenbehartigers.
  Hopenlijk gaat u zich niet excuseren dat het incidenten zijn zoals ik nu ook al weer lees inzake die illigale antibioticagebruiken waarbij straffen geeist zijn van 20 jaar door OM..

 • Flyinghollander

  Politiek heeft nog nooit van DROPBOX gehoord, waar je online documenten kan delen. Er komt toch geen gesprek, hij heeft niks, hij wil gewoon treiteren op deze website.
  En boerderij redactie vind het maar goed, dat er 'aantijgingen' worden gedaan, zou dit toch eens doorsturen of dit zomaar mag bij wet.

 • willywolfkamp1

  Krijg wel een beetje het idee dat u ff wat zaken door elkaar haalt, we hebben het niet over antibiotica, we hebben het niet over excuses. U had recente info over hormoon gebruik en dat wil ik zien. Alles wat wel mag hoef ik niet te zien en alles wat ouder is dan 3 jaar interesseert me niet. Ik wacht af.

  WW

 • politiek

  Maakt hier de NVV een bekentenis van de doofpotmodules Hormoongbruik veehouderij waar ik al meerdere keren opgewezen heb ?

 • politiek

  Flyinghollander
  U wilt er de wet al bij gaan halen of hormoongebruik veehouderij is toegestaan begrijp ik. ?
  Ik vrees dat u teleurgesteld wordt.

 • willywolfkamp1

  Hey politiek, hoezo bekentenis, je hebt nog niks laten zien.
  WW

 • politiek

  Hey Willy,
  we gaan praten over doofpotmodules hormoongebruik veehouderij , ofwel structuren hierin van hormoongebruiken.
  U wilt enkel praten over de hormoongebruiken van afgelopen 3 jaren waar ik dus ook informatie over heb. Dan gaat u het dus weer benoemen als een incident. ? Lekker gemakkelijk en slim.
  Ik heb vermoedens dat ook de NVV een actieve rol heeft gespeelt in die structuren hormoongebruiken veehouderij en mogelijk nog doet als ze grenzen gaan zettten inzake hormoongebruik waar je over mag praten. ?


 • alco1

  Ik zou ook al een gesprek hebben met de heer politiek, waarbij ik zelfs mijn tel. nr. hier opgeschreven heb zodat hij contact met mij kon zoeken. Dat heeft hij gedaan, waarbij je er achter komt dat hij zijn oren heel slecht gebruikt en je tot de conclusie komt dat hij zich in een soort maalstroom bevindt. Hij lijkt me een eenzaam man die kikt op alle vormen van aandacht, ook dus op deze site. Hij zal wellicht een baan gehad hebben inzake deze materie, maar gezien zijn negativisme er in is blijven steken. Wat me in al zijn geschrevene opvalt, dat hij tafel nog steeds schrijft met een v.

 • Flyinghollander

  En weer kan je zien dat lezen erg moeilijk voor jou is, waarschijnlijk daardoor lees jij de rapporten ook niet goed en misschien lees je het woord vertrouwelijk ook niet goed.
  Jij doet zeer zware aantijgingen zonder enige publicatie van bewijs, dit is laster en is bij wet verboden. Snap je het nu?

 • willywolfkamp1

  Nee u had bewijs over hormoon gebruik, dat wil ik zien. Zoals gezegd onderneem ik actie als ik het bewijs heb gezien Alles wat u meer over me zegt hebt u zelf verzonnen, heb ik het gehad over het benoemen als incident? Volgens mij ben je bezig om jezelf terug te trekken en wil je niks laten zien.
  WW

 • politiek

  Beste Flyinghollander

  Het staat u uiteraard geheel vrij om mij aan te klagen.
  Dan zult u moeten bewijzen dat ik geen bewijs heb.
  Snapt u het nu. ?

 • politiek

  Beste Willy
  Met uw instemming zal ik ook laten zien dat de NVV echt geen actie onderneemt bij hormoongebruik veehouderij.
  Dan is het NVV-beleid nog maar zeer kort veranderd.!

 • Lin

  welk hormoongebruik en waar hormoongebruik?!
  Niet op ons bedrijf, want welke sukkel zit te wachten op negatieve aandacht. We zijn al hardwerkende, nietsverdienende 'criminelen', daar hebben we geen hormoongebruik voor nodig.

 • jordi 1455

  @ politiek

  Als we hormonen gebruiken mogen we het vlees niet leveren wat is daar van de meerwaarde.

  @ Beheer
  maak politiek's identiteit maar bekend dan weten we zeker op wie NIET HOEVEN TE STEMMEN bij de volgende verkiezingen.

 • jordi 1455

  @ politiek

  jij bent een Ongelofelijke leugenaar die de agrarische sector alleen zwart komt te maken. Hoe diep kan je zinken? schijnbaar heel diep.

 • W Geverink

  Beste Politiek. Voor iemand die beweerd de ins en uits, en de wie wat waars en wanneers zwart op wit te hebben vind ik dat je maar een beetje om je heen loopt te schieten als iemand met een blinddoek op in een donkere kamer midden in de nacht.

 • politiek

  Nou, nou behoorlijk forse praat als het over voedselveiligheid gaat. Mogelijk uit angst of zwakte , mogelijk interesseerd het anderen ook.
  China in ieder geval wel want die willen met tipgeld gaan werken lees ik.
  Nietemin , als je alles wilt inzien tot vandaag de dag. mijn dossier . Ik hou me aanbevolen.
  14 februari heb ik gereserveerd om die inzage te geven.
  Als je niets wilt zien, mogelijk uit angst of zwakte , ook goed en dan gaat 14 februari dus niet door.
  Dat houdt dan echter niet in dat ik zal stoppen in mijn strijd voor voedselveiligheid veehouderij en de daaraan gekoppelde voedselveiligheid.
  Gewoon open en transparant dus in dergelijke belangrijke onderwerpen.

 • Janssen4

  meneer politiek, ik weet niet wat u iedere dag eet. maar volgens mijn noemen mensen dat drugs, en daar krijg je waan beelden van. ik krijg het idee dat u hier last van hebt.

 • politiek

  Beste Janssen4

  Ik heb zo het vermoeden dat u wel niet aanwezig zult zijn 14 februari als het doorgaat.
  Altijd lekker gemakkelijk om zo op een lijntje te reageren zoal u nu doet.
  U zult wel niet veel tipgeld krijgen ! ( althans niet van de Overheid )

 • Janssen4


  Beste meneer politiek.

  aanwezig zijn 14 februari ALS HET DOORGAAT. hieruit kan worden opgemaakt dat u alweer aan het terug trekken bent? (verstandig trouwens, dat u inziet dat het niet klopt wat u gezegt heeft. maar dat terzijde). zouden wij vast een voorproefje mogen van al u wijsheden? graag bevestigd met een van alle honderduizende onderzoeken die reeds door specialisten zijn uitgevoerd? (onder specialisten vallen geen activisten van bijvoorbeeld wakker dier, pvdd, of dergelijke groepering) deze mensen hebben namelijk last van tunnelvisie.
  mvg

 • jordi 1455

  Janssen4

  politiek heeft ook last van tunnelvisie.
  Hoort alleen wat hij wil horen en ook al zijn er miljoenen bewijzen dat hij ongelijk heeft hij blijft toch volhouden met die onzin en leugens.

 • Mozes

  Politiek, die bijeenkomst op 14 februari waar vindt die plaats?
  Wat is de inhoud van deze bijeenkomst? Als het de bedoeling is om net als hier op het forum ongefundeerde beschuldigingen te uiten op basis van geheime rapporten waar de beschuldigden hun onschuld tegen moeten aantonen heeft het geen enkele zin om te komen.
  JIJ hebt de taak om tijdens die bijeenkomst bewijs voor jou beschuldigingen te overleggen.

 • W Geverink

  Shit we zijn de PG600 vergeten!

 • politiek

  Beste mensen

  Om alles niet te laten escaleren , en ook in belang van de sector veehouderij te denken en nog VEEL BELANGRIJKER, om in belang van de consument ofwel de burger te denken. Voedselveiligheid dus , heb ik hier en daar wat voorstellen gedaan. Inderdaad heb ik wat eisen vooraf voor 14 februari.
  Anders blijf ik dus gewoon thuis. !
  Het moet met respect naar elkaar. Geen verwenselpartijen dus.
  Het moet met respect naar de slachtoffers.
  Voorgesteld heb ik om te streven naar een ,,frisse,, discussie te komen. Dus niet enkel uit de veehouderij , maar wat ruimer dus ook b.v. met mensen erbij die tegen de veehouderij zijn. ( ikzelf overigens niet, ik ben niet tegen veehouderij ! )
  Onderwerpen vooral voedselveiligheid. Inderdaad betreft het hier dan gebruik van (pro)hormonen, doofpotmodules, zwijgplichten, enz. tot vandaag de dag toe ! Ik zal dus inzage in de vertrouwelije rapporten geven en toelichten.
  Verder het gebruik van de vele ( ook illigale) antibiotica in de veehouderij. MRSA en ESBL gevaren dus.
  Mijn inziens een middag of avond vullend programma ! .
  Mogelijk met iemand erbij die iets meer kennis heeft over deze onderwerpen. b.v. iemand van de GGD erbij.
  U hoort spoedig meer.
  En een goede gesprek/discussieleider of lijder. !

 • jordi 1455

  @ politiek

  op de website hier heb je al duidelijk gemaakt dat er met jou geen discussie met jou te voeren valt.
  jij kijkt alleen naar het welzijn van het volk en de consument en niet van de boer. Jullie kijken alleen naar de belangen van de stedelingen en niet van de boeren.
  Wij boeren lijden een economische schade door gestuntel en schandalen vanuit Den-Haag. zo willen ze provincies fuseren maar dat gaat problemen geven, omdat in de provincie Overijssel en Gelderland meerdere plaatsen liggen met dezelfde namen.
  De slachtoffers waar jij over hebt met ziektes hadden zeker een ongezonde levensstijl (roken, drinken, veel eten, weinig bewegen) of uit een dichtbevolkt gebied.

 • W Geverink

  Ik stel voor dat jij de schokkende informatie stiekum lekt naar alle kranten.

 • Janssen4

  beste politiek,

  ik zou graag een gedegen antwoord hebben op mijn vraag. niet zo'n antwoord waar bij er weer om de vraag wordt gedraait dan blijven we hangen. en kijk tuurlijk kunnen er nog veel dingen verbeteren, maar dat is geloof ik in alle bedrijfstakken zo.

 • Mozes

  Politiek #39, het lijkt er op dat je dezelfde onzin wilt opvoeren als hier op het forum.
  Om aan deze onzin een eind te maken moeten we de zaken duidelijk scheiden.
  Jou reacties hier op het forum draaien om de volgende onderwerpen:
  1 boeren zouden grootschalig hormonen gebruiken.
  2 de controle zou ondeugdelijk en zelf corrupt zijn.
  3 wat zijn de wettelijke regels tav hormoongebruik.
  4 wat is de schadelijkheid van hormoongebruik.
  Er is alleen meningsverschil over punt 1 en 2. Punt 3 en 4 wordt door niemand betwist en daar hoeven we dus ook niet over te praten. Over de wenselijkheid van de veehouderij en dierwelzijn hoeven we ook niet te praten tijdens de ontmoeting. Dat kunnen we hier op het forum wel, dan kan iedereen meedoen.
  De enigste reden van de ontmoeting is dat jij beschuldigingen uit over de veehouderij op basis van vertrouwelijke rapporten die je om voor mij onduidelijke redenen niet op het forum kunt publiceren. Jij kunt ze alleen ter inzage geven tijdens een persoonlijke ontmoeting. De ontmoeting hoeft dus nergens anders over te gaan dan: wat staat er in die vertrouwelijke rapporten, welke andere controleerbare aanwijzingen heb je voor hormoongebruik en falende controle.
  Al het andere kunnen we hier op het forum bespreken.

 • politiek

  Sorry hoor

  Als men liever heeft dat we zo doorgaan. Ook goed.
  Ik ga gewoon door in mijn strijd voor voedselveiligheid en volksgezondheid wat door vele uit de veehouderij kwalijk wordt genomen begrijp ik inmiddels wel. !
  Ik bemerk bijzonder veel angst weer om een overleg te hebben. ( 14 februari )
  Niettemin, ik heb hier en daar wat voorstellen overleg gedaan.
  Als niemand van de veehouderij voldoende moed en lef heeft om namens de veehouderij of voor mij part namens zichzelf te kunnen spreken dan is alles ook duidelijk denk ik.

 • Mozes

  Politiek, jij bent zelf degene met veel angst. Jij wilt de ontmoeting bij voorbaat invullen met allerlei onzin om de werkelijke vraag te ontwijken. Net als hier op het forum. Dan heeft de ontmoeting geen zin.
  De enigste reden van een ontmoeting is dat jij ons de informatie kunt geven die jij naar eigen zeggen niet op het forum kunt geven.

 • politiek

  Beste Mozes,

  Inderdaad.
  Ik ga zoals ik eerder heb aangegeven GEEN vertrouwelijke gegevens plaatsen. Dat staat n.l. op de stukken zelf en loop je risico dat je voor laster of iets dergelijks wordt aangeklaagd. Ook gegevens die mij in vertrouwen worden toegezonden ga ik NIET publiekelijk plaatsen. Dan krijg je n.l. zeer beslist niets meer toegestuurd in vertrouwen.
  Wel reageer/schrijf ik over de gegevens. Sterker nog , ik krijg gegevens toegestuurd in vertrouwen omdat men weet dat ik erover schrijf.
  Als lezers vervolgens mij willen aankagen , uiteraard dat mag en dan zal ik staven wat ik schrijf. !
  Mozes , 14 februari mag men gerust kritische vragen stellen hoor. Daar kan ik wel tegen. Gaat men over naar verwenselen zoals ik eerder heb aangegeven dan stap ik op en doe het wel op mijn manier om de voedselveiligheid veilig en gezond,duurzaam te krijgen.

 • willywolfkamp1

  @ politiek je maakt je echt ongeloof waardig, ik doe je een aanbod maar je belt niet, je maakt geen afspraak blijkbaar heb je geen recente info over hormonen, lijkt me ook sterk dat het er wel zou zijn, je zoekt steun in heel Nederland om jou NPA verleden onder de aandacht te krijgen. Ik leen me hiervoor niet.

 • politiek

  De NVV begint angstig te worden als het over voedselveiligheid gaat begrijp ik. ?
  Mag ik de NVV vragen wat ze allemaal weten over hormoonpraktijken en illigale antibioticapraktijken veehouderij. ?
  Ook daar heb ik n.l. gegevens over !

 • politiek

  Beste Willy

  Ik hoop dat ik duidelijk ben.
  Ik weiger om een deal te sluiten met de NVV als het moet gaan om hormoonpraktijken en die illigale praktijken antibiotica veehouderij toe te staan. !

 • joannes

  Als ik zo allemaal lees hierboven wordt de spanning aardig opgevoerd. En..... hoe hoger de spanning en verwachting hoe dieper de teleurstelling wanneer blijkt dat de verwachtingen niet uitkomen. Politiek lijkt een getraumatiseerde idealist over de relatie volksgezondheid met veehouderij. Nu wanneer hij een gesprek wil met een paar vertrouwelijke stukken waarmee hij voordurend de veehouderij mee probeert te imponeren en... een respectabele representant van de veehouders is bereid daar aandacht aan te besteden, lijkt er een mogelijkheid tot een gesprek. Maar het is natuurlijk naïf te denken dat het vertrouwen er is, dat zo´n gesprek goed gaat wanneer je in principe elkaar niet vertrouwd. Nu die naïviteit lijkt zich te vertalen in schijnbewegingen waarin Politiek medestanders mee wil nemen om zijn veiligheid te borgen of zijn vertrouwen in de goede afloop. Mij lijkt het het beste dat Willy, die gerespecteerd wordt als representant, alléén tegenover, of in het lokale politiebureau, afspreekt met Politiek alléén. Het Politiebureau om de condities te borgen en de 2 alléén blijven, en het gebeuren niet in een chaos uitpakt. Elke andere ambitie is te groot voor een eerste gesprek. En wanneer het echt iets is waarmee de veehouders verrast worden zullen ze dat via WIlly wel vervolgen in iets met meer ambitie.

 • Mozes

  Willywolfkamp1, u spreekt in reactie #47 over het NPA verleden van politiek.
  Zou u mij kunnen vertellen wat dat is?

 • Flyinghollander

  neurological and psychiatric disorders npa vond ik, maar weet niet of WillyWolfkam het zelde bedoelt?

 • politiek

  Zoals eerder aangegeven weet ik niet of Willy wel zo goed te vertrouwen is. !
  Doofpotmodules hormoongebruik veehouderij met kanker gevaren voor humane sector ( mensen dus ) werk ik zeer beslist NIET aan mee. !

 • willywolfkamp1

  @ Mozes, denk dat het MPA was, sorry type foutje.
  @ Politiek, ik had je wat aangeboden en jij wenst daar geen gebruik van te maken en dan ben ik niet te vertrouwen? Als je niet belt en dan vind ik dat je vanaf nu moet stil houden want dan heb je niks.
  Reageer dus ook niet meer op je uitlatingen.
  @ Joannes, dank voor het vertrouwen in mij.

 • joannes

  Je trekt je dus terug Politiek, omdat je het niet vertrouwt veilig een gesprek te voeren of, mogelijk, omdat de druk te hoog wordt? Laat duidelijk zijn dat jij het bent die een gesprek wilde en de veehouders, in zijn algemeen, beschuldigde van onverantwoorde akties die bekend zijn bij de politiek maar ivm geheimhoudingsplicht niet gecommuniceerd kunnen worden. Kortom, het is jouw iniatief waarin je je betrouwbaarheid en geloofwaardigheid kan bewijzen. Wanneer je dit niet doet wordt je informatie en bijdrage nog minder in kwaliteit.

 • politiek

  Ik kom op voor kankerpatienten tot mogelijk dodelijke slachtoffers toe tengevolge van hormoongebruik in de veehouderij !

 • minasblunders1

  Ja Politiek, nu doorpakken. Ik persoonlijk denk wél dat je iets hebt. Pak die telefoon en bel de NVV. Prik een datum, klaar. Hoe het verder gaat lopen weet je pas als het daadwerkelijk doorgaat.

 • politiek

  Beste minasblunders1

  Ik ben Armstrong niet.
  In overleg gaan dus met een schakel van hormoongebruik veehouderij goedpraten !.
  Ik pas.
  Wel ben ik in overleg met andere partijen hoe we het beste de veehouderij hormoonvrij kunnen krijgen.
  Vergis je niet dat de Wob procedures niet voor niets zo lang duren. !
  Als de NVV probeert de veehouderij zuiver te praten ( en zichzelf) vergissen ze zich.

 • politiek

  Armstrong kon het ook goed vinden met UCI. !
  Dat had ook zijn redenen. !

 • jordi 1455

  @ politiek
  ik kan bijna geen link vinden met voedsel en kanker.
  Alleen dat er een bepaalde bacterie aanwezig die maagkanker kan veroorzaken.
  Je vergeet ook te zeggen dat kanker erfelijk kan zijn.
  Roken verhoogt het risico op kanker.
  Als hormonen en antibiotica het risico op kanker verhogen geld dit ook voor hormonen en medicijnen voor mensen.

 • politiek

  Jordi

  Ik heb de link gelegd , hormoongebruik veehouderij en kanker.

 • joannes

  Politiek, je bewijst maar weer dat je een notoire, slecht lerende, wantrouwende zelfingenomen, laffaard bent. Door je zo uit te laten en allerlei paralellen te trekken met populaire nb sporters en hun wereld, neem je een vrijheid die alléén anoniem op een vakbladsite getolereerd wordt omdat de sector niets te verbergen heeft. Bij een politieke partij krijg je die kans niet. Een politieke vertegenwoordiger krijg je niet, anders zouden er wel kamervragen gesteld worden, en met dat actuele proces nu, gaat het, als je goed hebt opgelet, over een ambitieuse juridische officier die, voor zijn record en populariteit, een jurisdictie wil ontwikkelen waarin medicijn gebruik bij dieren in relatie wordt gebracht met volks gezondheid. Een zaak dus, die nog in de kinderschoenen staat. Want noem mij een wet die mij verbied een dier te behandelen voor zijn gezondheid, erger... wanneer ik het dier niet behandel, wordt me nalatigheid verweten.

 • joannes

  En Politiek, zou dat proces ook niet te maken hebben met die nieuwe wet: De Wet dieren gaat in per 1 januari 2013. Die meer bestuurlijke macht bij de verantwoordelijke inspectie neerlegd. http://www.vwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2028781/slagvaardiger-toezicht-nvwa-door-nieuwe-wet-dieren
  Kortom de overheid én de sector zitten op één lijn en zijn dit nu met hun uitvoerende organen, inspectie en justitie, aan het toetsen voor bedrijven.

 • jordi 1455

  politiek
  ik kan die link niet leggen.
  als er kanker verwekkende stoffen in zitten kan ook door conserveringsmiddelen, kleur, geur en en smaakstoffen komen. Geef toe bij veel voedsel zit het in.
  Ik ken iemand die van supermarktmelk ziek wordt en van verse melk van de boer niet, leg dat maar eens een keertje uit.

 • politiek

  Maar joannes toch,

  Ik heb toch eerder vermeld over de zwijgplicht hoop ik ?

 • politiek

  jordi
  nogmaals,
  Ik heb het niet over kleustoffen, smaakstoffen, geurstoffen enz.
  Maar even tussendoor,
  zijn die nodig dan ?

 • jordi 1455

  @ politiek
  zolang je alles verzwijgt kunnen we blijven zeggen dat je leugens rondstrooit.
  Ken je het liedje Politiek is mien geen bliksem weard? ze hebben bij dat liedje wel bij het rechte eind.
  mijn vader zij tegen mij; je kan de politiek in, want het is toch alleen een beetje lullen en het betaald goed ook nog. • jordi 1455

  Politiek jij draait er constant omheen.
  Er is bewijs dat fabrikanten knoeien met voedsel bijvoorbeeld vorig jaar met die verdunde baby-melk waar veel baby's aan kapot gingen en in China kennen ze geen antibiotica. bij die antibiotica moet je het bij de bron aanpakken en niet bij de eindgebruiker die er niks van af weet. als je de eindgebruiker aanpakt in dit geval los je het probleem niet op.
  Voor de zoveelste keer als er antibiotica in de melk of in het vlees is gevonden dan mogen we het niet leveren dus hoe moet het dan in het voedsel komen? als het de voedselcontrole niet door komt dat komt het toch niet bij de consument.
  Een ding mensen worden ook volgepropt met antibiotica, ik kreeg als kind wel 6 penseline kuren toegediend in 1 winter door de huisarts terwijl ik maar een beetje ziek was en dat kan volgens jou wel? dan ben je echt helemaal je verstand kwijt en het gekke is dat ik niet de enigste ben die een overdosis aan medicijnen heeft gekregen.

 • politiek

  Beste Jordi

  Baby,s gaan dood i.p.v. kapot
  Baby,s kunnen ook misvormd geboren worden tengevolge van hormoongebruik veehouderij.

 • jordi 1455

  @ politiek

  A. kapot gaan is hetzelfde aan dood.
  Misvorming bij geboorte is genetisch bepaalt, wij hebben ook wel eens kalveren gehad met 5 poten en wij hebben nooit hormonen bij koeien gebruikt en we geven geen antibiotica bij dragende of droogstaande koeien dus wat je vertelt is lulkoek.
  de oorzaken van misvormde kinderen zijn meestal.
  - Inteelt (ook een oorzaak van kanker)
  - Rokende en drinkende moeder tijdens de zwangerschap
  - drugsgebruik tijdens de zwangerschap door de moeder
  - Genetische afwijking
  - Siliconen
  - Radioactieve straling (een voorbeeld is japan na de 2de wereld oorlog)
  - industrieel afval.
  - leefmilieu
  - besmetting van een bepaalt virus of ziekte bijv.
  - spontane mutaties.

 • jordi 1455

  overgens
  misvormde baby's kwamen ook in de middeleeuwen voor, dus het is van alle tijden.

 • Janssen4

  politiek,

  ik ben nog niet zo heel lang hier actief maar het is inmiddels duidelijk dat er met u geen discussie te voeren is. een beetje roepen zonder bewijzen. en nog meer roepen en nog minder bewijzen. beetje jammer. en dat van de zwijgplicht is natuurlijk hele grote klets, maar dat begrijp je zelf ook. slecht voor de sector blabla. weet u wat slecht is voor de sector mensen die zonder verstand van zaken blijven brullen als ofzo ze er verstand van hebben maar onderbouwen how maar. nee brullen en zo gauw er gevraagt wordt om feiten gaat meneer de discussie aan met iemand anders en begint hele andere dingen te roepen. graag feiten! zonder zwijg plicht.

 • joannes

  Ik stel voor om dit gehakketak af te sluiten met het bewijs dat de sector actief en hééééél voortvarend progressie maakt in het reduceren van medicatie bij landbouw huisdieren: http://www.wageningenur.nl/nl/Expertises-Dienstverlening/Onderzoeksinstituten/lei/show/Veterinair-antibioticagebruik-historisch-laag.htm
  Dus ipv schuld gevoelens, schouderklopjes @politiek!

 • politiek

  Sorry joannes

  Ik denk/hoop dat ik nog een paar weken nodig heb,
  Armstrong wilde ook dergelijke voorstellen doen. !
  ( en ben maar gerust dat ik niet zwijg bij de instanties waar ik behoor te zijn bij dergelijke praktijken ! )

 • politiek

  Janssen4

  Die zwijgplicht ga ik echt wel openbreken hoor.!
  De belangen zijn ook groot ( exportbelang vlees , melk , enz. )
  Evenals zijn de gevaren ook enorm groot. Kanker ,( vooral borstkanker ) , hart en vaatziekten , diabetes, misvormde kinderen enz.

 • Janssen4

  @politiek,

  namens mijn en ik denk misschien wel de gehele wereld bedankt. voor de nog niet opgemerkte catastorfe. dat er nog nooit iemand achter is gekomen dat alle ziektes uit voedsel komen. we hebben als mens wel een enorm probleem dat we toch moeten blijven eten helaas. ik feliciteer u met uw resultaten. ik denk dat het verder geen zin heeft om in discussie te gaan. het heeft allemaal geen zin. hierbij even wat bronnen voor de oorzaken van de door u boven genoemde ziekte. diabetes: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/diabetes.aspx
  hart en vaatziekten: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/hart-en-vaatziekten.aspx
  misvormde kinderen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aangeboren_afwijking#Oorzaken

 • jordi 1455

  @politiek
  jij hebt echt liggen slapen bij de biologieles.

  kanker wordt voornamelijk veroorzaakt door;
  - roken
  - straling
  - erfelijkheid (bij borstkanker is dit vaak het geval)
  - inteelt

  hart en vaatziekten zijn vaak te wijten aan een ongezonde levensstijl.
  Het schijnt dat margerine het risico aanzienlijk verhoogd op hart en vaatziekten terwijl het door de meeste lijners wordt aangeprezen als de gezondste boter, terwijl er giftige bestanddelen in zitten.

  MELK EN VLEES MET ANTIBIOTICA EN HORMONEN ER IN, MOGEN NIET EENS GELEVERD WORDEN EN KOMEN DE KEURING NIET DOOR, HOE MOET HET DAN BIJ DE CONSUMENT KOMEN? LEG DAT MIJ MAAR ES EEN KEER UIT, WIJ BOEREN KUNNEN HET IN JULLIE OGEN NOOIT GOED DOEN STELLETJE ONWETENDE IDIOTEN DIE DENKEN DAT ZE ALLES BETER WETEN EN OVERAL MEE KUNNEN BEMOEIEN.

 • politiek

  Armstrong wist 7 maal de tour de france te winnen. !
  Doping is verboden de wielersport.
  Geld is macht en kracht. !
  Nederlandse agrarische export tientallen miljarden euro,s per jaar !
  Hormonen zijn verboden in de veehouderij.
  Geld is macht en kracht . !

 • Mozes

  Politiek #74, die paar weken van jou duren nu al anderhalf jaar.

 • Mozes

  Politiek, de export is zo hoog omdat het Nederlandse product zo veel beter gecontroleerd en veiliger is dan dat van andere landen.

 • politiek

  Beste mozes.

  Dat kan ongeveer kloppen.
  Overheden werken niet zo snel.
  Vooral niet als het gevoelig is.

 • jordi 1455

  @ janssen4
  hier sla je de plank helemaal mis.
  dat kan niet, stralingsziekte komt niet uit voedsel maar door een overdosis aan radioactieve straling.

 • politiek

  Mozes, # 81,

  Beter gecontroleerd en veiliger. ?
  Dat is nieuws voor mij.

 • jordi 1455

  @ politiek
  je hebt echt een paar tientallen jaren onder een steen gelegen.

 • Lie

  Wordt er aan voorbij gegaan dat importerende landen(zie oa ook Rusland) de producten ook testen voor residuen en wanneer er verboden middelen worden gevonden er meteen een reactie volgt? Dit heeft grote consequenties voor ALLE producerende bedrijven in het exporterende land !

 • Hogman1

  Blijven jullie nu bezig met dat stuk onbenul ???????????????

 • politiek

  Beste Lie

  Als men er grof geld aan kan verdienen vergeet men wel eens wat en dan wordt men erg creatief. !
  Vele zijn echt niet zo begaan met voedselveiligheid en volksgezondheid als het maar euro,s opbrengt. !

 • jordi 1455

  POLITIEK HOU OP MET DIE ONZIN?
  ALS HET ZO ONVEILIG ALS JIJ BEWEERD, HADDEN WE ALLEMAAL KANKER, DIABETES, HART EN VAATZIEKTEN EN DE HELE RATAPLAN. IK BEN GEZOND IK HEB NIKS DOOR JOU GENOEMDE ZIEKTES VERKLAAR DAT.

 • jordi 1455

  POLITIEK PRAAT IK RUSSISCH? JIJ NEEMT NIKS AAN EN HET GEKKE IS DAT JE DIE ONZIN NOG ZELF GELOOFT.

 • eerlijkomhoog

  Politiek of dhr Gommers, was jij het niet die varkenshouder die voer aan de varkens gaf met mpa? was jij het niet die ziin verantwoordelijkheid toen niet wilde nemen door mee te doen aan de opkoopregeling voor die bedrijven? Een ander is de schuldige, hoelang probeer je nu al wraak te nemen op alles en iedereen. Man je bent al op leeftijd, schat rond de 75 ga lekker genieten van je oude dag en probeer niet iedereen verdacht te maken. Je hebt toen gegokt en verloren. Willy Wolfkamp reikte je de hand maar die was niet goed genoeg, probeer Rutte is zou ik zo zeggen.

 • W Geverink

  Als iedereen 'creatief' is en de controlerende instanties waaronder de VWA en AID corrupt en een overheid die door een zwijgplicht meewerkt aan criminele praktijken. Ik vraag me dan af hoeveel waarde je dan nog moet hechten aan het papierwerk wat jij in handen hebt. Dat zou bijvoorbeeld aan meegewerkt kunnen zijn door een activistengroep als Wakker dier met als doel de veehouderij schade toe te brengen. Jij praat Lie tegen in een reactie onder een artikel wat juist het punt bewijst! Rusland schrapt leveranciers van de lijst omdat er Ractopamine is gevonden in geleverd product.

 • Janssen4

  aangezien nederlandse producten meestal niet door een overheids instantie worden gekeurd (denk aan NAK en IKB). moeten deze producten ook nog in het land waar ze naar toe geexporteerd worden gekeurd worden. dan wordt het wel heel erg sterk. particulieren bedrijven corrupt, maar ook nog buitenlandse overheids instanties die verder geen voordeel hebben aan de import. maar ik denk dat het geen zin heeft verder te reageren.
  jordi 1455 volgens mijn zeg ik niks over stralingsziekte? dus volgens mijn sla ik de plank hier niet mis?

 • jordi 1455

  janssen4

  je zij ''alle ziektes'' en stralingsziekte is eigenlijk ook een ziekte ja.
  je had beter ''bijna alle ziektes'' kunnen zeggen.
  nu weer on topic.

 • drikhend

  Het is een kunst om veel te praten en niets te vertellen . En als er het er op aankomt is het vertrouwelijk en valt onder geheimhouden . Dus zwijgplicht . De pastoor zou het biechtgeheim noemen . Dus De beste Politiek maakt gebruik van het biechtgeheim . Deze mensen hebben zonde begaan en hebben bij hem gebiecht . Ja dan is het logies dat hij het niet openbaar maakt . Want dan zou hij het vertrouwen bij deze mensen verliezen . Het praten in algemeen kan wel maar man en paard noemen kan dan natuurlijk niet . Voor zulke pastoor pak ik mijn petje af . Ik vraag mij wel af wat voor boete doening hij hun opgelegd heeft na de biecht , Maar uit zijn verhaal maak ik op dat hij ze nog niet bekeert heeft . Maar hij is er druk mee bezig . Nu de boeren laten biechten en bekeren en de wereld ziet er weer beter uit . En gelukkig ook veel minder zieke mensen . Eigenlijk moeten wij het petje voor hem afpakken . Ik heb nog nooit zo iemand getroffen die zo standvastig is in zijn overtuiging (geloof).Jammer van het biechtgeheim .

 • politiek

  Kijk zo simpel is dat nu ?? Zie ander lijntje. !
  Gewoon een vergissing dus. ??
  Als land met een agrarische export van zo ongeveer een 70 miljard euro worden er wel eens vergissingen gemaakt.
  Of zal het iets anders zijn. ?

 • politiek

  Alleen jammer dat die vergissingen ook hormoongebruik veehouderij betreffen. !

 • politiek

  Beste W.Geverinck # 91
  Zeer beslist praat ik Lie niet tegen.
  Nederland heeft ook ontzettend veel import. In weze dus doorvoer van producten dus ook.
  U haalt Rusland aan dat die zijn import correct contoleerd en naar handeld maar ik hoop dat Nederland dat ook doet.
  Ik heb gezegd als men veel kan verdienen dat die controles en testen wat creatiever worden uitgevoerd.

 • John*

  redactie kan hier een slot op?

 • politiek

  Beste John

  Vergis je niet als het over drugs, doping en hormonen gaat , dat je krachtig moet optreden wil je de zaak zuiver krijgen of houden.
  Armstrong probeerde ook de slot erop te houden !
  Gewoon nergens over praten dus en de slot erop ! Dat is tegenstrijdig aan het streven naar een eerlijke veehouderij.
  Heel vreemd is dat telkenmale niemand zoveel lef heeft om op uitnodiging in te gaan. !
  Overigens heb ik deze week van de rechter goed nieuws ontvangen. !
  Aangeboden heb ik ook aan redactie dat die gerust dossier mogen inzien.
  Spoedig hoort u meer.

 • politiek

  Alsnog dus !
  Armstrong die doping gebruikte. ? NEE dat kon niet. Als er 1 persoon in het hele peleton is die zonder doping fietst dan is het Armstrong. !
  Hele werelddelen waren het er over eens over de onschuldigheid van Armstrong.
  Helaas. !!!!!!
  Nederland als tweede grote agrarisch exporteur ter wereld heeft natuurlijk ook een reputatie hoog te houden. ! Alles wordt zo vaak gecontroleerd , enz. enz. enz.
  Helaas gaat er wel eens wat mis. !
  Helaas !!!!!

 • Mozes

  Eerlijkomhoog #90, kent u de indentiteit van politiek? Is politiek een ex-varkenshouder die hormonen heeft gebruikt?
  In reactie #47 spreekt Willywolfkamp1 over het MPA verleden van politiek. Zouden jullie alles wat jullie van politiek weten hier willen vertellen?
  Ik discuseer al bijna anderhalf jaar met politiek en wil wel eens weten met wie ik te maken heb. De informatie in reactie #47 en #90 hebben mij zeer nieuwsgierig gemaakt.

 • politiek

  Beste Mozes

  U maakt me nu ook nieuwsgierig als het over hormoongebruiken gaat.

 • W Geverink

  Hoezo jij nieuwsgierig Politiek. Jij zou de enige moeten zijn die niet nieuwsgierig is. Jij loopt immers al tijden te beweren dat je alles zwart op wit hebt.

 • politiek

  Beste W Geverink
  Dat heb ik ook , maar extra info is altijd welkom .
  Tenslotte hebben we het wel over (pro)hormonengebruik veehouderij, illigale antibiotica gebruik , gebruik van antibiotica als groeibevorderaars. enz.
  Dat ik weinig schouderklopjes krijg vanuit de veehouderij is inmiddels ook wel duidelijk.
  Blijkbaar is het een moeilijk gevoelig onderwerp.

 • politiek

  Aan Allen

  Nimmer heb ik gezegd dat alle ziektes veroorzaakt worden door de veehouderij zoals Jordi weleens terecht aanhaalt dat dat niet zo is.
  Zeer beslist is veruit het grootste deel zeer positief en eerlijk duurzaam bezig.
  Ik ben met een enkeling aan het discussieren die beweerd dat alles eerlijk en duurzaam gebeurd, en die daag ik dus inderdaad uit. De soort Armstrong figuren dus. ! Juist die veroorzaken maar teveel slachtoffers wat me enorm stoort.
  Zeer opmerkelijk is dat ik momenteeel erg veel informatie krijg aangeleverd.
  Natuurlijk ga ik daar vertrouwelijk mee om maar gezien de info ben ik het nog zeer beslist NIET eens met die Armstrong figuren die alsmaar beweren dat alles veilig is met voedselveiligheid en dus volksgezondheid omdat bij herhaling alles zo vaak gecontroleerd wordt enz. enz. enz.
  Ik durf al wel te zeggen dat de ,, amateurs,, in de veehouderij VEEL eerlijker en duurzamer produceren als de ,,proffesionals,, .

 • jordi 1455

  @ politiek
  jij zit zelf in een regering waar wiet gedoogd wordt.
  jij zegt dat jij bewijzen hebt maar ik weet wie die onderzoeken heeft gedaan, dhr Stapel. Volgens mij ben jij nooit op een boerenbedrijf geweest. Je zit alleen op achter je bureau onzin te verzinnen om de landbouw het moeilijk te maken.
  Ik lieg niet, waarom zou ik.
  Volgens mij zijn er geen rapporten Williewolfkamp1 wou wel op 14 februari komen maar toen zei jij dat het niet doorging. dit is typisch een geval van de kop in het zand steken en wie de kop in het zand steekt, staat klaar voor een schop voor zijn kont.
  ik kan concluderen dat je het geen worst uit maakt dat we weer een herhaling van 2001 krijgen. jij neemt die gegevens klakkeloos over dat is een teken van onkunde. jij probeert ons je onzin te verkopen, het maakt niet uit met welke FEITEN we komen, je probeert nog steeds die onzin te verkopen. Niemand neemt je meer serieus. JIJ HEBT EEN GROTE BEK EN EEN KLEIN HARTJE, owee dat iemand wat tegen politiek zegt, je lijkt net Wilders die duld ook geen tegenspraak. Wil je dieper zinken dan Wilders? zo niet hou op met die onzin te verkopen.

 • jordi 1455

  Politiek
  100% veilig voedsel is onmogelijk het hoogst haalbare percentage is 99,99% maar jullie vinden het zo nodig om nog 0,01% te verhogen. Schijnbaar heeft de maatschappij verleerd om met ziektes te leven, ziek zijn hoort bij het leven en dat zien ze niet en jij ook. De mensheid wil controle over alles maar dat is niet mogelijk. de antibiotica die we nu hebben is veel beter en veiliger dan 30 jaar geleden.

 • politiek

  Beste jordi 1455

  Ik begrijp je irritatie wel. Deze week heb ik een paar grote stappen kunnen zetten. ! Zodadelijk heeft Boerderij.nl een paar weken geen ,,last,, van mij inzake voedselveiliheid.( en ook even geen reacties dus ) Daarna zal er een heleboel duidelijk worden inzake het werksysteem hormoongebruik veehouderij.
  Dit is mijn laatste reactie op dit lijntje tot ik meer inhoudelijk bekend ga maken. ! Dus een paar weken wachten.

 • drikhend

  Ja een goede preek moet goed voorbereid worden .

 • alco1

  He He eindelijk van die condomoloog af.

 • jordi 1455

  eindelijk rust.

 • jasper16

  sjongejonge wat een verschrikkelijke lulzak

 • Mozes

  Bijna anderhalf jaar geleden kwam ik politiek voor het eerst tegen op Agd-web. Hij had het over hormoongebruik in de varkenshouderij. Dit bevreemde mij omdat dit onlogisch is. Ik heb hem dat uitgelegd maar dat kwam niet bij hem over. Hij sloot zich af voor informatie. Ik kreeg in de gaten dat hij buiten de werkelijkheid leefde. Het beschuldigen nam steeds verder toe waarbij de achtergrond van politiek voor mij een raadsel bleef. Vaak ging ik er van uit dat politiek binnen zijn familie getroffen was door ziekte of handicap en daar niet mee kon omgaan en zodoende in de veehouderij een zondebok zocht.

  Gistermorgen las ik voor het eerst over betrokkenheid van politiek met de MPA affaire. Gisteravond in reactie #90 werd dit nog duidelijker. Ik ben eens gaan graven in mijn geheugen en herrinner mij de MPA affaire die speelde toen Brinkhorst minister van Landbouw was. Het is dus tussen de 11 en 15 jaar geleden.
  Een varkenshouder had glucosestroop gekocht in België buiten de verplichte GMP certificering. Deze glucosestroop was afkomstig van een farmaceutisch bedrijf uit Ierland en was gebruikt bij de productie van de anticonceptiepil. De varkenshouder had een deel aan zijn eigen varkens gevoerd en een deel doorverkocht aan anderen. Toen ontdekt werd dat varkens besmet waren met anticonceptiehormonen (MPA) ontstond er veel ophef. Een voedselschandaal was geboren waardoor Nederland zijn exportmarkten dreigde kwijt te raken.
  Wordt vervolgt........

 • Mozes

  Om de voedselveiligheid te garanderen werd besloten om de besmette varkens uit de markt te nemen. Snelheid was geboden om het vertrouwen van de exportmarkten te behouden. De NVV wilde echter ellenlang onderhandelen over de laatste cent. Hierop heeft Vion besloten om alle besmette varkens voor eigen rekening op te kopen om het MPA schandaal zo snel mogelijk de wereld uit te krijgen. Alle varkenshouders met besmette varkens deden mee aan de opkoopregeling behalve 2 á 3. Deze wilden hun varkens ergens anders proberen af te zetten in de hoop dat ze dan iets meer zouden beuren. Dat dit onaanvaardbaar was uit oogpunt van voedselveiligheid interesseerden hun niet. Toen ze na een paar weken er achter kwamen dat ze de varkens nergens anders konden slijten hebben ze zich alsnog gemeld voor de opkoopregeling van Vion maar werden niet meer geaccepteerd. Vion wilde alleen varkens overnemen van varkenshouders die meewerkten aan snelheid.
  Wordt vervolgt.....

 • Mozes

  Hoe het met deze 2 á 3 varkenshouders is afgelopen weet ik niet. Ik woon zelf in Twente en de affaire speelde in Brabant.

  Als de informatie in reactie #90 van eerlijkomhoog klopt is politiek één van deze 2 á 3 varkenshouders die lak hadden aan voedselveiligheid en geprobeerd hebben om de MPA besmette varkens buiten de opkoopregeling af te zetten.

  Waarom gaat iemand met zo'n verleden andere boeren het bloed onder de nagels vandaan beschuldigen over voedselveiligheid?
  Ik kan het niet anders begrijpen dan dat politiek met zijn beschuldigingen het vuil aan zijn eigen handen probeerd af te vegen aan anderen.

 • jordi 1455

  Mozes
  het is gek dat zo'n vent nog in de kamer kan komen, aangezien je achtergrond wordt gechekt. Dit moeten we naar de Telegraaf lekken indien @eerlijkomhoog gelijk had wat dhr. politiek of Gommers wat voor streken hij in het verleden heeft uitgehaald. Het gekke is dat mensen die een misdaad hebben begaan nog in de kamer komen neem als voorbeeld de helft van de PVV partij.

 • minasblunders1

  Jordi, ik sta ook niet bij de burgerlijke stand ingeschreven als 'minasblunders'.

 • Mozes

  Jordi 1455, je denkt toch niet dat politiek in de Kamer zit. Dat ik de naam Mozes gebruik wil toch niet zeggen dat ik momenteel met het Joodse volk door de woestijn trek.

 • alco1

  Ik heb #politiek een keer aan de telefoon gehad. Hij bleef maar door draaien in zijn eigen visie. Jordi, je hebt het over de naam Gommers, hoe kom je daarbij?

 • jordi 1455

  alco1 lees reactie 90#

 • minasblunders1

  Alco, je hebt hem aan de telefoorn gehad. Dan moet je toch weten wat zijn naam is? Of nam hij op met 'goedemorgen/middag, met Politiek'?

 • Mozes

  Ik hoef de naam van politiek niet te weten. Als het klopt dat hij één van de 2 á 3 varkenshouders is die tijdens de MPA affaire niet aan de opkoopregeling wilden meedoen dan weet ik genoeg.

 • drikhend

  kijk voor de aardigheid maar eens wie er afgelopen jaar falliet is gegaan in de landbouw .

 • alco1

  Het gaat er mij wel om wat voor achtergrond politiek heeft, om zo de oorzaak van zijn geknor te weten. Hij had er wel over dat hij zelf boer was met zeven bedrijven.

 • Mozes

  Alco1, politiek heeft tegen jou gezegd dat hij 7 bedrijven heeft en hier op het forum zit hij af te geven op de megabedrijven en werpt zich op als de belangenbehartiger voor de gezinsbedrijven?

 • joannes

  Mozes en Alco1, wanneer het waar is dat hij één van die 3 boeren is die destijds de voorgesteld regeling heeft geweigerd, en daardoor een groot verlies heeft geleden, is hij waarschijnlijk uit op een of ander bekentenis van andere bedrijven die hem een mogelijkheid geven een nieuwe rechtzaak te beginnen. Hoe kan je anders zijn vasthoudendheid verklaren? Hij is gewoon ergens op uit! En... nu het hem te heet onder de voeten wordt, met de kans op herkenning, houdt hij zich afzijdig. Wat hem motiveert is zijn eigen portemonnee!

 • alco1

  Wie kan de naam Gommers, zoals genoemd in #90 in Brabant lokaliseren?

 • speurneus

  Op footlog staan reactie's van dhr jack gommers deze persoon schrijft ook tafel als tavel en ook de stijl van reageren komt overeen.
  op de site www.insolvensys.nl/faillissementsverslag/gommers-beheer-bv/bre.12.110.F.V.03 staat een faillissementsverslag van waarschijnlijk dezelfde persoon
  Ook weet ik inmiddels wie antie is en b bob is waarschijnlijk een fantast

 • speurneus

  sorry ik bedoel foodlog.nl

 • bankivahoen

  Foodlog is dat niet die site waar de zelfbenoemde elitaire bende alleen dedaine uitspraken doet en heel erg tegen de huidige manier van landbouw aanschopt.Omdat ze aardig wat gestudeerd hebben doen ze het wel op een nette eigen manier maar de gemiddelde gedachtengang is die van antie@ bbop@ en anderen die hier de zaak bevuilden.Ik krijg het gevoel als ik daar de logs lees dat ze zich ver verheven voelen boven de boerenstand!

 • W Geverink

  Ik geloof dat Mazzel had uitgevonden dat B Bob Aad Baars heet. Nadat dat bekend werd is er van die draak (gelukkig) niks meer vernomen.

 • jordi 1455

  hij zit ook op facebook.

 • mtsvanaaken

  Speurneus, lees op foodlog de laatste reacties nog even door op de lijn van aalt dijkhuizen. Ene D B uit Woubrugge had het over 20000 mrsa doden in de us. Politiek kwam hier ook al eerder mee.

 • aarthamstra1

  Rabo ,wielersport, EPO , hormonen Of ze kennen de markt niet of ????????
  Dat is het idee.

 • sybrenm1

  You can run, but you can't hide.

 • Mozes

  Aarthamstra1 , was jij misschien ook één van die 2 á 3 MPA varkenshouders die geprobeerd hebben om hormoonvarkens op de markt te brengen? Is dat misschien de reden van jou haat tegen Vion?

 • aarthamstra1

  Mozes. . Wat is er op op tegen als Amerika het wel toestaat. Een land dan zijn vlees exporteert naar vele landen zoals China.
  Snap dat we onze export niet in gevaar moeten brengen ,Dat doen we nu door ons uit de markt te prijzen . Rabo financiert veel in Amerika. Geld van leden(BOEREN) die hier geen hormonen mogen gebruiken . Hoe denk je dat dat afloopt voor ons.


 • Mozes

  Aarthamstra1, dat jij hormoongebruik verdedigt en het verbod in Europa aanvecht wekt bij mij zeer veel argwaan over jou achtergrond. Ik begin serieus te vermoeden dat je werkelijk wel eens een MPA boer kunt zijn.

 • drikhend

  Wie in Nederland hormonen in diervoeders en gebruik bij dieren als groeibevorderaar wil gaan verdedigen om zich tegen Amerika af te zetten . Is naar mijn mening niet goed bezig . Al zouden wij hormonen mogen gebruiken zouden wij deze strijd toch verliezen . Hun hebben gewoon een ander manier van produceren waar andere kostprijs aan hangt . Wij moeten ons duurdere vlees en producten als veilig en gezond verkopen . Er zullen altijd mensen zijn en zeker de rijkere die hun gezondheid niet in gevaar willen brengen . Deze markt moeten we zien te houden en krijgen . Als op basis van prijs moet leggen we op lange termijn allemaal het loodje . Dus onderscheiden op gezond en veilig is een zwaar verkoop argument voor de toekomst . Wat we met hand en tand moeten blijven verdedigen . Je kunt proberen met hormonen de kost prijs te verlagen maar de opbrengsten zullen nog veel harder dalen . Want bij geen onderscheid is het alleen de prijs die telt . En al dat dierwelzijns gedoe wordt niet betaald . Maar de consument is wel gevoelig voor zijn of haar gezondheid . En de welzijns eisen zijn dan allemaal plusjes die meegenomen zijn . Ik wil hier niet aangeven dat ik tegen dierwelzijn ben . Maar daar alleen mee redden we het niet bij de consument . Gezond en veilig gaat voor bij mensen die het kunnen betalen .

 • drikhend

  Die beste Mozes heeft het verhaal van MPA nog goed in zijn geheugen .Als de beste heer Politiek deze bewuste varkenshouder is en deze betrokken is geweest bij de MPA besmettingen . Dan word er voor mij meer duidelijk . Hij geeft af op gif en hormonen die door toe leverende bedrijven bij voer gemend worden . Op grote bedrijven die dit spul kopen ondanks dat ze het weten . En de dieren hier door harder groeien . Maar de consumenten nare zeikten van krijgen . En de NVWA doelbewust monsters laat verdwijnen . En dat hij niet tegen kleinere boeren is maar deze respecteert . Dan is mijn conclusie deze man ligt in proces met de grote varkensboer waar hij dat spul van gekocht heeft . En de monster uitslagen van zijn monsters waren niet zo als hij wilde . En zijn WOB verhaal is gewoon de rechtzaak die loopt . Mocht hij winnen dan lees je een jubelverhaal mocht hij verliezen dan hoor je hem niet meer of hij gaat de zielige jongen uit hangen . want dat is niet vreemd voor hem .

 • minasblunders1

  Kijk, dat is weer een andere insteek.

 • drikhend

  Het is gewoon jammer dat de gemiddelde consument niets weet van veehouderij , akkerbouw ,tuinbouw enz. Maar we opgehitst worden door lui als politiek .

 • aarthamstra1

  Mozes ik heb het over Rabo , je reageert met je bent een Vion hater beetje laf,Vervolgens
  Zeg ik dat RABO in Amerika bedrijven financiert die hormoonvlees produceren
  Dan da je roepen dat ik mpa varkens verkoop. Beetje laf.
  Je bent kunt melken , varkens houden niet, nu wel afgeven op de sector siert je niet
  Reageer op de stelling dat met geld van de Rabo leden hormonenvlees word geproduceerd Amerika. Je hebt gewoon het lef niet Mozes . Dat is het idee.

 • W Geverink

  Je kunt het er mee eens zijn of niet maar de Rabo doet niks illegaals door in amerika in veehouderijen te investeren. Eigenlijk zouden jullie blij moeten zijn dat hier de pharma industrie zo'n dikke vinger in de pap heeft want dat houdt het Noord Amerikaanse vlees uit veel goed betalende markten.

 • drikhend

  En beste politiek wij wachten met smart op uw openbaring .

 • politiek

  Beste drikhend, zeer spoedig zal ik er inhoudelijk op terugkomen. ! Hopenlijk eind komende week , maar toch eerst even alaaaaaaf. !!!????

 • politiek

  Zie inhoudelijk alvast ook naar www.V-focus.nl . Werkwijzen in Nederland bij hormonen in vlees en melk zijn van bedenkelijk niveau. Bestuurlijke integriteit bij onderzoeken voedselveiligeid is van bedenkelijk niveau. Als dat is om de grenzen open te houden . ??

Laad alle reacties (143)

Of registreer je om te kunnen reageren.