Varkenshouderij

Nieuws 692 x bekeken 2 reacties

Britse minister eist actie tegen overtreders verbod zeugboxen

Londen - De Britse minister voor voeding en plattelandszaken Owen Paterson eist dat wordt opgetreden tegen landen waar het verbod op zeugboxen in de varkenshouderij wordt overtreden. Paterson heeft dat inmiddels voorgelegd aan EU-commissaris voor volksgezondheid Tonio Borg en aan zijn Ierse college Simon Coveney die momenteel voorzitter is van de landbouwraad.

Volgens Paterson wordt het verbod op zeugboxen in zeker tien EU-landen, waaronder Ierland, niet nageleefd. In Groot-Brittannië zelf geldt een dergelijk verbod al sinds 1999. Om die reden maken de Britten veel ophef over de aanhoudende invoer van zogenaamd illegaal varkensvlees. "Wij zijn de goede partij hier. We hebben dit tijden eerder gedaan dan wie dan ook en onze varkenshouders zitten vol opgekropte woede. Hun hoop dat we per 1 januari, met het EU-brede verbod, eindelijk naar eerlijke verhoudingen zouden gaan is de bodem ingeslagen. Het is onaanvaardbaar dat dit verbod nog niet in de hele EU wordt nageleefd", aldus de Britse bewindsman.

Laatste reacties

  • awknop

    Hij heeft volkomen gelijk. De keuze is simpel. Aktie ondernemen tegen de varkenshouders die niet aan de eisen voldoen of de markt sluiten voor het vlees uit die landen of van die bedrijven.

  • Demeter Griend

    Is wel een collega hè, ook al spreekt hij een andere taal.

Of registreer je om te kunnen reageren.