Varkenshouderij

Nieuws 3147 x bekeken 6 reacties

NVV verhoogt biggenprijs

Barneveld – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verhoogt zijn referentieprijs voor biggen voor volgende week met 50 cent naar 48 euro per stuk.

Deze prijsverhoging is opmerkelijk. Biggenhandelaren spreken van een stroeve handel. Vooral de export van Nederlandse biggen loopt moeizaam door de winterse omstandigheden in het buitenland. Buitenlandse vleesvarkenshouders hebben alleen voor grote koppels biggen belangstelling. De kleine koppels zijn niet te verkopen.

Nederlandse vleesvarkenshouders zijn ook niet happig om veel meer voor biggen te betalen door de daling van de varkensprijzen met 3 tot 4 cent per kilo in week 3. Over vier maanden beuren zij meer geld als de handelaren op de termijnmarkt in Frankfurt gelijk krijgen. Het is nog afwachten of die verwachte prijsstijging uitkomt.

De beursprijs voor biggen blijft volgende week dan ook gelijk op €40,50 per stuk. Voor varkens noteert de beurs ook gelijk (geslacht €1,61 en levend €1,30 per kilo). Duitse slachterijen hielden hun varkensprijzen vrijdagmiddag ook onveranderd op €1,65 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is nog groot genoeg voor de tegenvallende vraag naar varkensvlees.

Laatste reacties

 • diny

  nvv= vermeerderaars vakbond dat blijkt keer op keer

 • borgerbos

  @diny, met een correctie van 4 euro op de basisprijs blijkt dat de biggenprijs die de nvv publiceerde te laag is geweest. Klagen daarover doe je maar bij je handelaar.

 • fjam

  en daar gaan we weer,lekker ieder voor zich en god voor ons allen .
  wie moet jullie biggen dadelijk nog kopen fokkertje,of mest de handelar ze voortaan zelf af.heren vermeerderaars volgen jullie ook wel de vleesprijzen bij vion.@diny inderdaad ik had dat al eerder in de gaten en uiteraard juist gereageerd door lidmaatschap op te zeggen,kunt onderhand beter lid zijn van zlto dan weet je zeker dat je belangen verkwanselt worden.

 • veluwsboertje

  Veluwsboertje kreeg de rekening van in week 2 opgelegde biggen
  deze kosten incl btw €59,- vind dit een vrij hoge prijs terwijl de
  vleesvarkens 3 cent minder opbrachten,of betaal ik de hoofdprijs

 • borgerbos

  @ veluwsboertje, ja je betaaltd de hoofdprijs of ik krijg veel te weinig

 • wimpy

  @veluwsboertje houd je handelaar er niet te veel tussenuit ??

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.