Varkenshouderij

Nieuws 3303 x bekeken

Vrees voor opsplitsing Tönnies groeit

Rheda-Wiedenbrück – De vrees voor een splitsing van het Tönnies-vleesconcern groeit. Dat blijkt uit publicaties in de Duitse pers. De aandeelhouders Clemens Tönnies en zijn neef Robert Tönnies (beiden 50 procent aandeel) ruziën over een aandeel van 5 procent.

Dat aandeel verkreeg Clemens Tönnies van zijn neef Robert in de jaren '90 als schenking. Robert Tönnies eist deze aandelen echter terug van zijn oom. Hij doet zijn eis op basis van een wetsartikel dat die mogelijkheid biedt als de ontvanger zich ondankbaar betoont jegens de schenker. In de visie van Robert is zijn oom inderdaad ondankbaar omdat hij een aantal private belangen in de vleessector niet in de Tönnies-holding onderbrengt. Het gaat onder meer om belangen in Russische varkenshouderij-integraties en een belang in vleeswarenbedrijf Zur Mühlen.

Het conflict kwam in februari van dit jaar voor het eerst naar buiten. Volgens kenners van het bedrijf verkeert Tönnies al sinds februari in een verlammende impasse als gevolg van de strijd tussen oom Clemens Tönnies en neef Robert Tönnies. Ook nu weer komen er open brieven naar buiten en wordt er via de pers met modder gegooid.

Leidinggevende medewerkers van het bedrijf vermoeden dat er achter Robert Tönnies en zijn advocaat financiële partijen zitten die zich op deze manier lucratieve delen van het vleesconcern Tönnies willen toe-eigenen.

De Tönnies Gruppe heeft een omzet van 4,3 miljard euro. Volgens insiders is het personeel van het concern op de hand van Clemens Tönnies.

Of registreer je om te kunnen reageren.