Varkenshouderij

Nieuws 609 x bekeken 2 reacties

Veel Russen in overtreding inzake varkenspest

Kazan - De Russische Voedsel en Warenautoriteit Rosselkhoznador heeft in de republiek Tatarstan 356 inspecties uitgevoerd bij varkensbedrijven, slachthuizen en vleesverwerkende bedrijven. De inspecties zijn uitgevoerd inzake de naleving van de regels rondom Afrikaanse varkenspest.

Bij 160 bedrijven is proces verbaal opgemaakt omdat ze de regels niet naleven. Daarnaast heeft Rosselkhoznador, samen met de verkeerspolitie, 980 transportwagens in het gebied gecontroleerd. Bij 56 transporten werden levende varkens en dierlijke producten vervoerd en werden de regels overtreden. De autoriteiten hebben ook een groot aantal vee- en pluimveetransporten verboden omdat deze niet waren voorzien van de juiste veterinaire documenten. Een partij van 53.000 kilogram vlees dat vervoerd zou worden in de regio is ook geblokkeerd.

Rusland heeft de ziekte nog steeds niet onder controle. Dit jaar zijn tienduizenden varkens preventief geruimd.

Laatste reacties

  • Flyinghollander

    Ben niet verbaasd. Zullen de meeste Rusland-gangers wel niet zijn.

  • W Geverink

    We weten dat in Nederland ook de varkens transporten pas op gang kwamen nadat de vervoersverboden werden ingesteld. Wat dat betreft hebben de russen goed opgelet.

Of registreer je om te kunnen reageren.