Varkenshouderij

Nieuws 3128 x bekeken 1 reactielaatste update:28 sep 2012

Situatie rond Heetense vergister onduidelijk

Deventer – Rond de biogasinstallatie in Heeten is een ondoorzichtige situatie ontstaan. Volgens curator Steven van den Berg die het faillissement van BMEC Salland afhandelt, is de installatie in opdracht van de Rabobank verkocht voor een bedrag van 950.000 euro. Hij wil echter niet zeggen wie de koper is.

De andere partijen die de afgelopen weken met de curator en de Rabobank hebben onderhandeld over een overname van de installatie zijn in verwarring achtergebleven. Ook zij weten niet wie nu de uiteindelijke koper is. Ze zijn niet te spreken over de manier waarop de zaak is afgehandeld.

Jurgen Soete van het Belgische bedrijf Adcofin die het woord voert namens VP Minovia stelt dat zijn bedrijf gewoon geen kans heeft gehad in de procedure. In de aanloop naar de veiling toe gaf de Rabobank te kennen niet verder te willen praten met VP Minovia. Toen duidelijk werd dat er een veiling zou komen, besloot het bedrijf daar zijn slag te slaan. Het bedrijf bracht het hoogste bod uit (590.000 euro), maar kreeg maandag te horen dat het bod niet werd gegund. Soete stelt dat VP Minovia afgelopen vrijdag nog heeft geboden op de inventaris van het complex. “Wij hebben nu contact gezocht met de Rabobank over de procedure en gevraagd of we weer aan tafel kunnen komen. Tot nu toe zonder resultaat.” Soete spreekt van een bizarre situatie en wil verder alle opties open houden.

Ook Jozef Deeterink van Mestdistributie Twente spreekt van een vreemde onduidelijke situatie. Deeterink was samen met Green Bio Power en een energiebedrijf ook in de running om de Heetense installaties over te nemen. “Het was in ieder geval duidelijk dat de Rabobank op geen enkele manier betrokken meer wilde zijn bij de financiering van het complex.”

Volgens Steven van den Berg zal binnen enkele weken duidelijk worden wie de koper is. “De kopers willen eerst ook contact leggen met de boeren die mest leveren.” Verder geeft hij aan niet uit te sluiten dat er nog procedures zullen komen naar aanleiding van de gang van zaken. Bij de vereniging van varkenshouders die tot nu toe mest hebben geleverd aan de installatie is ook nog niet bekend wie de koper is.

Eén reactie

  • BoB de Bakker

    Niet zo verstandig beleid van onze grote cooperatieve bank!

Of registreer je om te kunnen reageren.