Varkenshouderij

Nieuws 1203 x bekeken 2 reacties

Partijen leggen zich niet neer bij gang van zaken Heeten

Hengelo - Het bedrijf Green Bio Power dat samenwerkt met Mestdistributie Twente en een Duits energiebedrijf wil nog steeds opnieuw aan tafel met de curator van het faillissement van de biogasinstallatie in Heeten en de Rabobank over de overname van de installatie.

Dat zegt directeur Johan Veldhuis van Green Bio Power. VP Minovia, dat vorige week tijdens de veiling het bod van 590.000 euro uitbracht onderzoekt mogelijke juridische stappen tegen de verkopende partij, meldt de woordvoerder van VP Minovia.

Veldhuis zegt dat Green Bio Power en partners 950.000 euro hebben geboden voor de installatie. Veldhuis wil voor het eind van de week antwoord van de curator.

Eerder deze week maakte de curator bekend dat de installatie in Heeten is verkocht aan een tot nu toe onbekende partij voor 950.000 euro. De biedingen van de andere partijen Green Bio Power en partners en VP Minovia die vorige week het hoogste bod uitbracht op de veiling van het onroerend goed zijn niet geaccepteerd.

VP Minovia is zeer teleurgesteld over de gang van zaken en onderzoekt deze. Het bedrijf verwacht vrijdag of begin volgende week te beschikken over juridisch advies over de mogelijkheid de verkoop van de installatie te verhinderen. Mocht dat niet kunnen, dan sluit het bedrijf een schadeclaim niet uit, zo meldt de woordvoerder.

Veldhuis wil zich nog niet uitlaten over eventuele vervolgstappen tegen de verkopende partijen. Hij meldt dat er een compleet businessplan is dat wordt gesteund door de provincie. De bedoeling is om de eerste twee jaar alleen mest te vergisten. Ook zouden er plannen zijn voor benutting van de restwarmte en de afzet van kunstmestvervanger en de droge fractie. Volgens Veldhuis is er ook draagvlak in de omgeving voor dit businessplan.

Laatste reacties

  • martens02120

    wat hebben die lui nu geboden 590000 of 950000 euro,warrig verhaal en dat zal de bank ook wel gedacht hbben!

  • Snel

    FF?

Of registreer je om te kunnen reageren.