Varkenshouderij

Nieuws 1478 x bekeken 9 reacties

NVV vraagt aandacht voor geurproblemen vlees

Barneveld - De NVV heeft de indruk dat consumenten vaker worden geconfronteerd met varkensvlees met een afwijkende geur dan voorheen toen beerbiggen nog werden gecastreerd. Dat meldt de organisatie in zijn blad De Trog.

De NVV heeft dit punt op de agenda laten plaatsen bij het project 'Stoppen met castreren'. De NVV vreest dat het fenomeen vlees met afwijkende geur niet ten goede komt aan het imago van varkensvlees en dat dit op termijn ten koste kan gaan van de afzet en consumptie van varkensvlees.

Laatste reacties

 • joannes

  Precies, maar voer die discussie niet als een comercieële zonder ook het leed van die gefrustreerde beren erbij te betrekken. Die beesten hebben geen leven met hun hormonen. Het is de hele dag onrustig in het hok. Die beren hebben maar één levensopdracht waar ze steeds aan herinnerd worden: dominantie in een eigen territorium en voortplanting. Dat kan toch niet niet goed gaan die laatste maanden in een groep van 10.....20....50 ! In elk land zijn er onderzoeken hoe ze natuur kunnen manipuleren maar niemand komt op het idee dat het commercieële verhaaltje van een zielige biggetje gewoon niet klopt als je naar het dierenleed van zijn hele leven kijkt.

 • evanderpasch1

  Maar ze hebben wel getekent om in 2015 te stoppen, ze zijn er vroeger niet voor plezier gaan castreren

 • joannes

  Beter half gekeerd dan heel gedwaald! Die beren hebben geen leven!

 • joannes

  In Engeland zijn ze er ook mee bezig!
  http://www.thepigsite.com/swinenews/30639/report-published-on-welfare-management-for-entire-male-pigs
  Je kan blijven bestuderen maar de natuur blijft de natuur!

 • berenschot1993

  Ik vind het ideaal, beren mesten! Een betere voederconversie dan de Gelten, en ze classificeren beter dan de gelten. alleen het gereppel is dat wel een groot nadeel, maar dat kun je niet zien in de sterftepercentage!

 • bharbers

  Had van de week ook zo`n 'aroma' pannetje. Wat een lucht geeft dat toch. Kan me voor stellen, als dit vaker gebeurt, dat er mensen zullen zijn die varkensvlees vaker links laten liggen.

 • joannes

  In Spanje zetten ze het al op de verpakking dat de rauwe ham ¨hembra¨ of te wel vrouwelijk is. Dat kan zodirect gaan helpen!

 • jan hien

  ik heb wel iets meer uitval .vechten en kreupel bij de beren

 • Lin

  Als één van de eerste bedrijven zijn we gestopt met castreren en we hebben weinig last van de genoemde problemen. Ze groeien zo hard door dat ze de kans wellicht niet krijgen. Misschien ligt het aan de kleine groepen, daar komen we wel achter als we ze samen moeten gooien om hetzelfde aantal dieren te mogen houden. Misschien aan de combinatie beer/zeug. Zeg het maar, maar ik wou wel laten weten dat het dus niet overal het geval is. Wij zijn blij dat we van het extra werk en de vervelende klus castreren af zijn en de beren doen het in de vleesvarkensstal prima.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.