Varkenshouderij

Nieuws 636 x bekeken

Franse varkensprijs vlakt wat af

Plérin – De notering op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton in Plérin, Bretagne, is deze week met 0,6 eurocent gestegen. De varkensprijs in Plérin staat daarmee nu op 1,736 euro per kilo.

Tijdens de eerste veiling van deze week op maandag ging de varkensprijs voor het eerst in tijden iets omlaag, maar met niet meer dan een tiende van een cent. Donderdag kwam er echter weer 0,7 eurocent bij. In de voorafgaande week was de notering alles bij elkaar met een halve cent gestegen. De Franse varkensprijs begint zich daarmee te stabiliseren, maar van een merkbare daling is nog geen sprake. "De toekomstige ontwikkeling van de prijzen roept dan ook wat vraagtekens op," denkt het marktbestuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.