Varkenshouderij

Nieuws 2983 x bekeken 12 reacties

Duitse varkensprijs 3 cent omhoog

Damme - Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vrijdag met 3 cent naar €1,93 per kilo. Daarmee volgen zij de notering van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeisnschaften für Vieh und Fleisch.

Vrijdagochtend was er nog sprake van dat Duitse slachterijen met gelijkblijvende eigen Hauspreisen ofwel basisprijzen zouden komen, maar dat deden zij uiteindelijk niet. Het aanbod van vleesvarkens is dermate krap, dat Duitse varkensvleesbedrijven hun varkensprijzen wel moeten verhogen om hun klanten van varkensvlees te kunnen voorzien. Zij doen dat met tegenzin, omdat zij menen 5 cent per kilo tekort te komen op hun marges. Aan de andere kant willen zij de varkens graag aan de haak slaan. Dan zullen zij er ook niet vel op verliezen. Nederlandse slachterijen zullen de Duitse prijsstijging volgende week naar verwachting volgen.

Laatste reacties

 • joannes

  Groepshuisvesting?!

 • frans1

  Hier weer het bewijs dat we meer macht hebben dan we denken,een klein tekort en we hebben wat inspraak over de prijs,ik bedoel hiermee dat als de varkens onderuit gaan en onder onze kostprijs (die overigens niemand hoeft te weten dus ook geen agrovisien of DLV) we gewoon weg niet moeten verkopen en de zaak eens een paar dagen op moeten schorten totdat we er verkoop technichs aan uit komen .
  De groot grutters doen ons willen geloven dat 2 % korting heel normaal is en dat we blij mogen zijn dat ze ons product willen verkopen ,maar als er niets in de schappen ligt kunnen zij in elk geval ook niets verdienen, dus i.p.v 2% minder 2% Meer .

 • joannes

  Nee @frans1 weer het bewijs dat overproductie niet in het belang is van de varkenshouder!

 • B bob

  Gelijk een telefoontje gepleegd naar de bank frans ? Er moet immers wel uitgebreid worden nu dat de prijs omhoog schiet !

 • John*

  productie gaat komend jaar nog eens 20% naar beneden.. zit de 3 euro per kg erin?

 • joannes

  Hoe kom je aan het idee dat de productie nog eens 20 % naar beneden gaat? Voordat de 3 € erin zit zullen de kippenvlees prijzen stijgen: het alternatief voor de consument.

 • John*

  kijk maar eens rond in europa... daar gaan nog veel dierplaatsen verdwijnen de komende 15 maanden. vleesvarkens die nu van 0,65 naar 0,8 gaan. Zeugen die nog in boxen gehuisvest zijn. Er zijn veel minder vleesvarkens als dat ze een half jaar geleden uitgerekend hebben en dat gaat er ook gebeuren met de aantallen varkens.

 • joannes

  Het is dus een inschatting op de ontwikkelingen rond groepshuisvesting! Je kan gelijk krijgen met de voerprijs stijging en omdat de banken in Spanje ,Frankrijk en Italie moeilijk financieren, en dat zeker in de agro. De oostbloklanden zullen wel hetzelfde reageren alleen is daar nog meer EU subsidie. Een tegen beweging is de dalende consumptie ivm de crisis. De slachtkippen, het alternatief, prijzen zullen aangeven, waar en wanneer de eerste de top ligt. Voorlopig moeten de verwerkers eerst de contracten die ze hebben breken voor prijsverhogingen bij de distributeurs/retailes. De relatief kleine verhoging deze week gaat nog steeds ten koste van de verwerkers. Wanneer de verwerkers leveringscontracten met retailers gaan openbreken zullen de consumenten het pas gaan voelen.

 • willywolfkamp1

  Pas als de slachterij het voelt dat ze niks verdienen willen ze bewegen, lange tijd hebben ze het op de varkenshouderij af kunnen wimpelen maar nu dit niet meer gaat zullen ze aan de andere kant het moeten halen en dat is niet de meest makkelijke kant. Dat de consument dat gaat voelen lijkt me logisch, is in alle gevallen zo en waarom dan niet voor het varkensvlees.

 • John*

  als het vlees 50 cent duurder wordt, betekent dat een verhoging van de winkelprijzen met 80 cent.. Een kilo karbonade gaat dan van 12 euro naar 12,80.. De overige kosten blijven immers gelijk!

 • martensDLD

  kan de voerprijs ook weer mee omhoog,tarwe gaat hopelijk naar 300euro ton
  iedereen blij

 • joannes

  De overige kosten blijven gelijk maar zo wordt niet altijd gerekend. De marges worden altijd relatief tov de inkoopwaarde of verkoopwaarde uitgedrukt. Dus... voordat ze de inkoopwaarde onafhankelijk laten stijgen zullen ze even hun rekenmethodes moeten wijzigen. Een categorie managere kan niet zomaar minder procentuele marge bij gaan dragen. Dit is iets wat een ondernemer makkelijker doet dan een grootbedrijf.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.