Varkenshouderij

Nieuws 2059 x bekeken

Annechien ten Have treedt af

Beerta – Voorzitter Annechien ten Have van de LTO vakgroep varkenshouderij treedt per 1 januari af. Op die datum loopt haar tweede termijn van vier jaar als voorzitter af. Ze ambieert geen derde termijn als voorzitter. Dit heeft Ten Have vandaag bekend gemaakt in een mailbericht naar haar belangrijkste relaties.

Ten Have heeft acht jaar de functie van landelijk voorzitter vervuld. Daarnaast was ze ook voorzitter varkenshouderij binnen LTO Noord. Voordat Ten Have voorzitter werd verving ze haar voorganger Chris van Gisbergen ongeveer twee jaar tijdens zijn ziekteperiode.

Ten Have schrijft dat het tijd is voor een nieuw gezicht in de belangenbehartiging voor varkenshouders. "Het is mijn persoonlijke overtuiging dat het goed is als bestuurders op tijd de bakens verzetten."

Ten Have wil zich meer gaan concentreren op het eigen bedrijf. Ze is bezig met de realisatie van het project lupinevarken en wil een nieuwe zogenoemde dartelstal bouwen.

De varkenshouderijsector verliest het komende jaar zijn beide boegbeelden. NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg treedt halverwege 2013 af. Het is nog niet duidelijk wie hem opvolgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.