Varkenshouderij

Nieuws 1360 x bekeken

Vlaanderen, wij varkenland

De Vlaamse theatermakers Lucas de Man, en filmregisseru Gilles Coulier hebben een theaterproject opgezet onder de naam Wij Varkenland. Het project beoogt onder de subtitel ‘de herinnering, het verlangen en het z(w)ijn’ op zoek te gaan naar de identiteit van de West-Vlaming.

In elke stad of gemeente stopt de karavaan een weekend. Elke gemeente maakt zelf een kunstzinnige uiting over het varken en zorgt zo voor allerlei activiteiten rond het varken. Eén van de onderdelen van het project is een immens groot 'gouden varken' dat De Man heeft gemaakt en dat hij met hulp van het publiek vanuit zijn huidige woonplaats Nederland terugsleept naar zijn geboortestreek in West-Vlaanderen.

Het project wordt in november afgesloten met enkele manifestaties in Kortrijk, Brugge en Oostende.

En dan maar hopen dat de Vlamingen weten wie ze zijn en wat dat te maken heeft met het varken.

Of registreer je om te kunnen reageren.