Varkenshouderij

Nieuws 525 x bekeken

Rusland schroeft eisen op voor Amerikaans varkensvlees

Moskou – Rusland gaat een serie van verplichte laboratoriumcontroles introduceren voor Amerikaanse varkensvleesbedrijven die naar Rusland exporteren. Dat meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselhoznadzor.

De regels gaan gelden voor onder andere de bedrijven Tyson Foods, John Morrell, Farmland Foods en Triumph Foods. Bij het gros van de Amerikaanse bedrijven zijn de laatste tijd bacteriën (listeria) en te hoge resten van de antibiotica tetracycline en chlortetracycline aangetoond.
Het varkensvlees van deze bedrijven zal daarom extra gecontroleerd worden op residuen. Indien het varkensvlees niet aan de eisen voldoet, zal Rosselkhoznadzor tijdelijke importverboden kunnen opleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.