Varkenshouderij

Nieuws 3208 x bekeken 1 reactie

Nader onderzoek faillissement Family Farmers

Deurne - Een half jaar na het faillissement van Family Farmers is er nog altijd nog veel onduidelijkheid over de afwikkeling van de schade.

De curator doet momenteel nog volop onderzoek naar de gang van zaken rondom het faillissement. Dat onderzoek richt zich op de rol van de bestuurders. Gekeken wordt of er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur. Verder loopt er een onderzoek in de administratie, zo valt te lezen in het nieuwste faillissementsverslag. Pas als deze onderzoeken zijn afgerond kan de curator nadere uitspraken doen over de verdere afwikkeling van de schade.

In de tussentijd is het totale tekort opgelopen tot 4,7 miljoen euro. Dit bedrag is door circa veertig crediteuren aangemeld bij de curator. Grootste schuldeiser is ABN Amro. De huisbankier heeft voor een bedrag van 1,3 miljoen euro aan krediet verleend. Voerleverancier Forfarmers heeft nog 288.966 euro tegoed. Volgens sectormanager Jan Baan van Forfarmers zijn er afspraken gemaakt over het terugbetalen van dit bedrag. Of de gemaakte afspraken nog gelden is echter maar de vraag. Feitelijk gezien hebben eigenaren Leon Knoops en Robert van Lierop geen zeggenschap meer. De verdere afwikkeling is in handen van de curator.

Uit het curatorverslag blijkt wel dat Forfarmers zekerheden heeft gekregen in de vorm van voerequivalenten. Deze zijn echter ondergebracht in de holding van Family Farmers en niet in de bv. Daardoor kan er vooralsnog geen aanspraak worden gemaakt op dit vermogen. Ook dit heeft de curator in onderzoek. Verder zijn voorafgaand aan de faillissementsdatum de contracten van drie varkenshouders voortgezet door een zusterbedrijf van Family Farmers, namelijk Pro Farmers. Ook de rechtmatigheid van deze transactie wordt onderzocht.

Eén reactie

  • beertje

    In het gevang, die twee.

Of registreer je om te kunnen reageren.