Varkenshouderij

Nieuws 4278 x bekeken 2 reacties

"Elke nieuwe varkensstal is een zegen"

Veulen - "Elke nieuwe varkenstal in de provincie Limburg is welkom en een zege. De nieuwe stallen zijn innovatief, duurzaam en het laat zien dat Limburg in ontwikkeling is op het gebied van agrobusiness". Dat zei Jan Loonen, wethouder economische ontwikkeling bij de gemeente Venray.

Loonen was aanwezig op het symposium 'diergezondheid en duurzaamheid in de praktijk' dat naar aanleiding van de opening van de nieuwe zeugenstal van maatschap Clephas-Jacobs werd georganiseerd in het Limburgse Veulen. Volgens de wethouder wil Noord-Limburg zich verder ontwikkelen als centrum van food, agro en logistiek. Hij noemde daarbij ook het initiatief 'Eiwitrijk Venray', een project dat duurzame productie in de regio wil stimuleren om te zorgen dat deze koploper blijft op het gebied van duurzame voedselproductie.
Loonen gaf hierbij aan dat elke nieuwe varkensstal bijdraagt aan de ambitie van de gemeente Venray en de regio Noord-Limburg. "Het beleid wat we voor ogen hebben geven we daarmee ook handen en voeten". Hij noemde in het bijzonder het landbouwontwikkelingsgebied Wüsterveld (aan de Wüsterweg in Castenray), waar volgens Loonen nog voldoende ruimte is voor nieuwe varkensbedrijven.
De nieuwe stal van maatschap Clephas-Jacobs biedt ruimte aan 640 zeugen en heeft pro-dromi kraamhokken (ontwikkeld door VIC Sterksel) en een warmteterugwinningsinstallatie. Loonen zei "trots te zijn op dit soort innovatieve stallen".

Laatste reacties

  • jonge boer, Wvl

    trots zijn is gemakkelijk, er geld mee verdienen is andere koek

  • schoenmakers1

    zulke wijze praat hoor ik niet vaak van iemand uit de politiek

Of registreer je om te kunnen reageren.