Varkenshouderij

Nieuws 616 x bekeken

Eerste partij Braziliaans varkensvlees naar Japan gepland voor begin november

Rio de Janeiro - Brazilië zal naar verwachting over 60 dagen (begin november) beginnen met de export van varkensvlees naar Japan.

Voorheen was dit niet mogelijk omdat Japan vreesde voor insleep van mond- en klauwzeer. Japan heeft inmiddels een risicobeoordeling gemaakt van de varkensvleesproductie in de Braziliaanse provincie Santa Catarina, de enige provincie waar niet wordt geënt tegen mond- en klauwzeer (MKZ).
Japan verklaarde de provincie vrij van MKZ. Hierdoor kan de export van Braziliaans varkensvlees naar Japan weer worden hervat. De komende 60 dagen zullen gebruikt worden om alle gezondheidsvertificaten die nodig zijn voor export in orde te maken.
Brazilië kan het nieuwe afzetkanaal zoals Japan goed gebruiken. De varkenshouderij in het land zucht onder een situatie van moeizame afzet van vlees en exploderende kosten, waardoor de marges zwaar onder druk staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.