Varkenshouderij

Nieuws 4670 x bekeken 2 reacties

Droogte drijft veel Amerikaanse zeugen naar slachthuis

Chicago – Het aantal zeugen dat in Amerika afgelopen week is afgevoerd is het hoogst sinds acht maanden. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Uit de slachtgegevens van het USDA blijkt dat het aantal zeugenslachtingen op 28 juli uitkwam op 61.400 dieren, een plus van 5,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Tevens is dat het hoogste punt sinds december 2011. Toen werden er 67.700 dieren geslacht.

Door hoge voerkosten zijn veel varkenshouders bezig de veestapel in rap tempo te verminderen. Door het grote aanbod zijn de prijzen die zeugenhouders voor de dieren krijgen met 33 procent gezakt naar 0,68 euro per kilo levend gewicht. Begin maart kregen de zeugenhouders nog ruim een euro per kilo levend gewicht. Een jaar eerder beurden zeugenhouders €1,32 per kilogram levend gewicht.

De reductie in de Amerikaanse zeugenstapel zal volgens experts effect hebben op het aanbod van vleesvarkens in 2013. Deze zal dank flink minder zijn.

Laatste reacties

 • info258

  Goed voorbeeld doet volgen?
  Opzich best een goed idee om met zijn allen de produktie te verlagen met 10%. Als we dan een schaarste krijgen gaan de prijzen vanzelf omhoog. Het voer kan dan goedkoper worden door minder vraag. Makkelijker werken op de bedrijven etc.
  Wie pakt de handschoen op om dit te realiseren?
  Of is dit bijvoorbaat een idee dat mislukt? Ik ben er wel voor in, maar weet niet hoe we de boeren allemaal in de kruiwagen kunnen houden.

 • pff

  hallo,goed idee maar zal omgekeerde reactie met zich mee brengen !
  lukt nooit om zoiets te realiseren !

Of registreer je om te kunnen reageren.