Varkenshouderij

Nieuws 1011 x bekeken

Britse boerenbond vreest minder varkensvlees in de schappen

Warwickshire - Veel varkenshouders in Engeland zijn genoodzaakt zijn te stoppen als de voerprijzen op een hoog niveau blijven. Daarvoor waarschuwt de Britse boerenbond, de National Farmers Union (NFU).

De voerkosten voor Britse varkenshouders zijn de afgelopen maanden met 25 procent gestegen. De supermarkten gaan vooralsnog niet mee met deze ontwikkeling en betalen de boeren geen betere prijs voor de varkens.

Ook de National Pig Association (NPA) in Engeland luidt de noodklok. De NPA voorspelt dat de varkensvleesproductie in Engeland de komende maanden met 10 procent zal dalen. Het gaat dan om ruim 1,5 miljoen plakken bacon en 2,3 miljoen worstjes per week die uit de supermarkten verdwijnen.

De NPA hoopt dat de supermarkten een betere prijs gaan betalen aan de varkenshouders om de Britse producten in de winkel te houden en niet over te gaan op grotere importvolumes uit andere landen. De NPA spoort het winkelend publiek aan om in de supermarkten extra vaak te vragen om de Britse varkensvleesproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.