Varkenshouderij

Nieuws 5415 x bekeken 8 reacties

Beursprijs varkens ook flink omhoog

Doetinchem – De beursprijs voor geslachte varkens stijgt volgende week met 5 cent naar €1,79 per kilo. Daarmee volgt de beurs de Duitse slachterijen, die hun prijzen vrijdagmiddag ook met 5 cent verhoogden naar €1,83 per kilo.

Voor levende varkens noteert de beurs 4 cent hoger op €1,44 per kilo. De beursprijs voor biggen stijgt met €1,50 naar 33 euro per stuk. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders noteert voor biggen ook €1,50 hoger op 39 euro per stuk. Voor geslachte zeugen noteert de beurs 4 cent hoger op €1,39 per kilo.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  De varkenshouders klagen over de hoge voerprijzen, terecht en dat het krediet verruimd moet worden. Maar de rente staat historisch laag. Word het niet tijd om de financien te herzien en niet klakkeloos te betalen wat de bank schrijft.

 • John*

  net zoals wij varkens verkopen verkoopt de bank geld en daar willen ze het maximale voor zien te vangen.

 • BoB de Bakker

  Bank kan ook teveel vragen! De Euribor is de laatste maanden flink gezakt en de rente bij de bank niet.

 • drientje

  Al die financieringen bij varkenshouders die afgeboekt zijn moeten elders weer terug verdiend worden. En accountmanagers die hiermee in de fout gingen gaan ook nu weer vrijuit. Reken maar dat de druk hoog blijft dat een bank rendement gaat maken.

 • joannes

  Wanneer je de kans hebt een bank te kiezen, die je voor wil financieren, kan je ze met rente tarieven en condities selecteren! Ik ben bang dat velen die keus niet hebben! Ze moeten hun varkens voeren en hun huisbank heeft ze daarmee gegijzeld en waarschijnlijk ingedeeld in een risico klasse. Die varkensboer; die intressant is omdat hij kan ¨overlopen¨ naar de concurrent, krijgt de laagste, concurrende tarieven, en diegene, die moeite heeft geaccepteerd te worden bij een concurrende bank, zal vanwege het risico, zal het argument wezen, de hogere rente betalen. Ook dit werkt dus als een selectie process!!

 • BoB de Bakker

  Moet mij nu iemand eens vertellen wat er zo mooi is aan vrij ondernemerschap wanneer je met handen en voeten gebonden bent aan je bank. Ik kreeg onlangs een smalende opmerking omdat ik op langlopend voergeldcontract doe, maar wie is er nu gek?

 • pff

  ligt het aan de bank dat de ondernemer zijn voer niet kan betalen ?
  banken zouden de ondernemers beter moeten beschermen tegen zichzelf door ze geen kredieten te geven !

 • B bob

  De banken verdienen veel geld door te speculeren met levensmiddelen pff. Indirect zijn de banken dus ook mede verantwoordelijk voor de hoge voederprijzen .

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.