Varkenshouderij

Nieuws 1631 x bekeken 1 reactie

Vion staking zal vooral Albert Heijn treffen

Utrecht - Als slachterij Vion niet reageert op het ultimatum van vakbond FNV Bondgenoten dan zijn acties in de slachterij Druten onontkoombaar. Van een staking in Druten zal vooral Albert Heijn (AH) last krijgen omdat de Drutense slachterij exclusief voor AH het ‘good farming star’-vlees produceert.

John Klijn, bestuurder FNV Bondgenoten: “Overschakelen naar andere slachterijen is niet eenvoudig en dat is bovendien besmet werk. In dat geval roepen we natuurlijk de werkers in de andere slachterijen op tot actie. Maar Vion kan natuurlijk de lege schappen bij AH voorkomen door met ons een goed sociaal plan af te sluiten.” Bij Vion verliezen door de reorganisatie 340 mensen hun baan. Dat is ruim 10 procent van het personeelsbestand in Nederland.
Vion heeft tot donderdag 18 uur om op de eisen van de vakbonden te reageren.

Eén reactie

  • agratax2

    Varkenshouders maak de borst maar nat. Had de reorganisatie jullie een klein extraatje moeten opleveren, de vakbond zal jullie magere inkomen nog verder afromen. Zij zullen doorgaan tot de boeren alles hebben ingeleverd wat ze hebben, want ze weten dat een boer pas stopt als de deurwaarder het licht uit draait.

Of registreer je om te kunnen reageren.