Varkenshouderij

Nieuws 935 x bekeken

Minder import varkensvlees in EU, groei export naar China

Brussel - De Europese Unie heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar minder varkensvlees geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De importwaarde was wel hoger. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Tot en met mei is er 14,8 miljoen kilo varkensvlees door de EU ingevoerd. In dezelfde periode vorig jaar was dat 15,3 miljoen kilo. De importwaarde was wel hoger, 25,9 milljoen euro in vergelijking met 23,9 miljoen euro vorig jaar.
De export van Europees varkensvlees is gestegen met 4,7 procent in de eerste vijf maanden van 2012 in vergelijking met deze periode vorig jaar. Export ging van 1,23 miljard kilo naar 1,3 miljard kilo. De export naar China nam de eerste vijf maanden van dit jaar met 94 procent toe naar een kleine 200 miljoen kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.