Varkenshouderij

Nieuws 1205 x bekeken

Medewerkers Vion dreigen met acties

Eindhoven – Medewerkers van Vion dreigen met acties als er geen overeenkomst komt over een beter sociaal plan dan nu voor de reorganisatie op tafel ligt.

Dat is maandagavond besloten op twee vakbondsbijeenkomsten in Schijndel (veertig aanwezigen) en Druten (honderd aanwezigen). Het personeel van de vestiging in Druten heeft aangegeven plannen te hebben om volgende week maandag te staken. Bij de logistieke poot Distrifresh in Boxtel blijkt de actiebereidheid ook groot te zijn.

Volgens Marc van der Lee van Vion gaat het bedrijf dinsdag en woensdag in gesprek met de medewerkers om het aangepaste sociaal plan voor te leggen en de onderbouwen. Het sociaal plan is aangepast om het punt outplacement (het helpen van werk naar werk) en een aantal kleine punten zoals het beschikbaar blijven van de collectieve ziektekostenverzekering voor ex-medewerkers van Vion.

“We moeten de gesprekken even afwachten. Als onze medewerkers hier niet mee akoord gaan komen er mogelijk acties en of stakingen. We bereiden ons daar op voor. De productie komt in ieder geval niet in gevaar. We hebben de verantwoordelijkheid dat we onze klanten kunnen blijven leveren”, aldus van der Lee. De kans dat Vion het sociaal plan opnieuw gaat aanpassen als de medewerkers niet akoord gaan is erg klein. Van der Lee: “Het plan wat er nu ligt is een serieus plan en het maximale haalbare voor Vion”.

Vorige maand kondigde Vion aan versneld een aantal maatregelen door te voeren om het bedrijf te reorganiseren. Een daarvan is het stopzetten van de activiteiten van Vion Druten en deze over te brengen naar Vion Boxtel en Vion Groenlo. De reorganisatie en herpositionering van Vion Nederland heeft gevolgen voor 340 medewerkers, waaronder 180 medewerkers van de locatie Druten.

Of registreer je om te kunnen reageren.