Varkenshouderij

Nieuws 1301 x bekeken

Kostprijs big en varkensvlees weer hoger

Zoetermeer - De berekende kostprijs van een big bedraagt volgens het Landelijk Biggenprijzenschema van juli dit jaar 56,72 euro. De berekende kostprijs per kg varkensvlees bedraagt 1,88 euro.

In het Landelijk Biggenprijzenschema worden de kostprijzen van een big en van een kilogram varkensvlees berekend.

Vooral door hogere voerprijzen is de kostprijs voor biggen weer toegenomen en bedraagt 56,72 euro per big in juli 2012. Tegenover het duurdere voer staat weliswaar een hogere biggenproductie, maar niet voldoende om dat te compenseren. De kostprijs van vlees is sinds januari 5 cent per kilogram toegenomen en bedraagt 1,88 euro in juli 2012 (2 cent meer dan een jaar geleden).

De kostprijzen zijn berekend op basis van de actuele voerprijzen en op basis van de technische en economische resultaten van het jaar 2011. Het landelijk biggenprijzenschema is opgesteld door Wageningen UR Livestock Research in samenwerking met DLV Dier Groep, NVV, Rabobank en de Vakgroep Varkenshouderij LTO en wordt gefinancierd door het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Of registreer je om te kunnen reageren.