Varkenshouderij

Nieuws 6078 x bekeken 2 reacties

Fundering varkensstal stort in

Rijssen - In Rijssen zijn vanochtend op een boerderij 13 varkens omgekomen, nadat ze in hun eigen mest zijn gevallen. De fundering van de stal was voor een deel ingestort, waardoor zestig varkens door de roosters zakten. Dat meldt RTV Oost.

Zo'n veertig brandweermensen hebben de varkens uit de mest getild, maar niet alle varkens kwamen er dus levend uit. Hoe het kan dat de fundering van de varkenshouderij aan de Oosterhofweg in Rijssen instortte, is niet bekend.

Laatste reacties

  • drientje

    Dit is een varkenshouderij die in een gebied zit waar oorspronkelijk woningbouw gepland stond. Deze heeft ondertussen wel vergunningen gekregen om uit te breiden. Dat werd dus bouwen voor een klein aantal jaren, want ze werden op termijn toch uitgekocht. Ondertussen moest de gemeente z'n bouwambities bijstellen en wordt deze varkenshouderij niet meer uitgekocht. Er is een gemetselde kelderwand omgevallen, waardoor de roosters instorten, het is dus mogelijk niet de laatste. Al met al wel weer een slecht voorbeeld voor de sector, waarvan we hier in de buurt enkele meer hebben.

  • edje-bel

    Als jij een stal bouwt voor 2 jaar die na meer jaren (noodgedwongen) actief is,
    (geen gratis geld) tragisch voor de dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.