Varkenshouderij

Nieuws 521 x bekeken

Franchise-overeenkomst FCN met GFS

Ascheberg - Fokkerij Centrum Nederland (FCN) heeft een franschise-overeenkomst afgesloten met de coöperatie Genossenschaft zur Förderung der Schweinehaltung (GFS) om geheel volgens de formule van deze ki-organisatie te gaan werken.

GFS met als hoofdzetel Ascheberg in Noordrijn-Westfalen is de grootste ki-organisatie in Duitsland met een afzet van 3,6 miljoen doses sperma in 2011. FCN verwacht dit jaar ongeveer 120.000 doses sperma te kunnen afzetten in Nederland. Door de overeenkomst met GFS kan FCN de beschikking krijgen over het hele scala aan beren wat deze onafhankelijke ki-organisatie voert. Tot nu toe levert FCN hoofdzakelijk sperma uit van Deense genetica. FCN gaat geheel volgens de werkwijze en protocollen van GFS werken.
Aan de overeenkomst met GFS zitten voor FCN duidelijk voordelen. Omdat GFS veruit de grootste ki-organisatie in Duitsland is kan zij in meeste gevallen de allerbeste genetica kopen. Daarmee krijgt FCN ook de top van de eindberen ter beschikking. FCN doet ook mee aan het nakomelingenonderzoek van jonge eindberen. Eenderde van de onderzochte beren met de laagste index verdwijnen naar het slachthuis. Eenderde van de best scorende beren krijgt het predicaat Top Genetik. Verder krijgt de Nederlandse afnemer van FCN meer keus in genetica en is FCN bij een calamiteit verzekerd van de levering van sperma via GFS.

Of registreer je om te kunnen reageren.