Varkenshouderij

Nieuws 742 x bekeken

EU exporteert meer varkens- en pluimveevlees

Brussel - De Europese Unie heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar minder varkensvlees en pluimveevlees geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De export is gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

Tot en met mei is er 14,8 miljoen kilo varkensvlees door de EU ingevoerd. In dezelfde periode vorig jaar was dat 15,3 miljoen kilo. De export van Europees varkensvlees is daarentegen gestegen met 4,7 procent in de eerste vijf maanden van 2012 in vergelijking met deze periode vorig jaar. Export ging van 1,23 miljard kilo naar 1,3 miljard kilo. De exportwaarde was 2,5 miljard euro. Vorig jaar was dit 2 miljard euro. De export naar China nam de eerste vijf maanden van dit jaar met 94 procent toe naar een kleine 200 miljoen kilo. De export naar Rusland, Hong Kong en Japan is daarentegen wat afgenomen.

De EU heeft tot en met mei dit jaar ook minder pluimveevlees ingevoerd. Het volume kwam uit op 332,9 miljoen kilogram, dat is 2,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral uit Brazilië, China en Thailand werd minder geïmporteerd. Uit Chili en Argentinië werd iets meer ingevoerd. De export van Europees pluimveevlees is gestegen met 6,2 procent naar 587,4 miljoen kilogram, dat 798 miljoen euro opleverde. Dat is een hogere exportwaarde dan in dezelfde periode in 2011 (712 miljoen euro). Vooral naar de Oekraïne, Ghana, Benin, Congo en Maleisië werd meer pluimveevlees geëxporteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.