Varkenshouderij

Nieuws 5961 x bekeken 5 reactieslaatste update:28 jul 2012

Duitse varkensprijs stijgt 10 cent

Damme – De Vereinigungspreis van vleesvarkens in Duitsland stijgt met 10 cent per kilo. De prijsstijging komt daarmee nog hoger uit dan verwacht. Op donderdag werd gemikt op een prijsverhoging van tussen de 6 en 8 cent per kilo.

Het zomerweer van de afgelopen week heeft de stemming op de varkensmarkt een stevige impuls gegeven. Op de Duitse internetveiling Teleporc stegen de prijzen woensdag al met 6 cent per kilo. De vraag van de Duitse slachterijen naar vleesvarkens is duidelijk aangetrokken, meldt varkenshoudersorganisatie ISN. Het aanbod aan varkens is echter verder afgenomen. "Het is dan ook logisch dat de prijzen duidelijk stijgen", verklaart de ISN.

De verhoging van de Nederlandse varkensnotering van Animo blijft echter beperkt. Geslacht noteert slechts 2 cent hoger op €1,64 tot €1,66 per kilo. Bij levend is de notering zelfs maar 1 cent gestegen naar €1,31 tot €1,33 per kilo

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Animo zit er helemaal langs !!! De beurs zal ook minimaal +10 moeten doen. Die lagen vorige week al achter terwijl NVV de vraag vanuit zuid Europa al meerekende. Een paar weken deze verhoging en dan beuren we weer kostprijs voor onze bovenmaatse EU regelgeving varkens. Waar praten we in hemelsnaam over........Zuid Europa trekt de markt en NL en Duitsland lagen meer dan 10 cent te laag afgelopen week. De macht van Tonnies, Vion, van Rooy, Compaxo, van Loon en zeker van de retail en supers enzovoort moet doorbroken worden.

 • willywolfkamp1

  En waarom volgende week niet € 1.80, wij bepalen de prijs

 • Qrt

  Goede zaak, maar wel met een negatieve bijklank.
  Varkens prijs belgië: + 8 op levende kg's
  Voeders volgende week: +25 euro/ton!!!!!

 • varkenshouder1

  Dan volgende week al € 1.80 !!!

 • John*

  dan toch nog 1,27 euro vooruit..
  25 / 3 = 8,33
  120 * 0,08 = 9,60

  had ook andersom kunnen zijn natuurlijk!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.