Varkenshouderij

Nieuws 2104 x bekeken

Beursprijs varkens stijgt met 1 cent

Doetinchem – De beursprijs voor geslachte vleesvarkens is met 1 cent verhoogd naar €1,57 per kilo. Daarmee ligt de prijs nog 1,6 cent per kilo onder het gemiddelde prijsniveau dit jaar.

De beursprijs voor levende varkens is ook met 1 cent per kilo verhoogd. Deze notering ligt nog 0,5 cent onder het gemiddelde prijsniveau totnogtoe in 2012. De beursprijs voor biggen is verder verlaagd; dit keer met €0,50 naar €30,50 per big. Daarmee ligt de biggenprijs zo'n 20 euro per stuk lager dan drie maanden geleden.

Eerder vandaag maakte de NVV al een varkensnotering bekend die 1 cent hoger uitvalt dan afgelopen week met €1,55 per kilo. Volgens de NVV is er sprake van een goede vraag naar vleesvarkens. Bovendien lijkt ook de vleesmarkt iets beter gestemd. De vakbond tekent daarbij aan dat in de afgelopen week ook toeslagen zijn betaald op de bekendgemaakte noteringen.

Ook de Duitse varkenshoudersvakbond ISN spreekt van enige verbetering in de varkensmarkt. Daarbij wordt aangegeven dat het aanbod de laatste dagen is afgenomen. Bovendien wordt rekening gehouden met een verdere afname in het aanbod in de komende week. In combinatie met goede vooruitzichten in de afzet van barbecuevlees zorgt dit voor wat meer optimisme in de varkensmarkt. Desondanks bleven de prijzen in Duitsland vandaag onveranderd op €1,60 per kilo geslacht gewicht. Wel verhoogde Vion Noord zijn prijs met 2 cent per kilo zodat de notering weer gelijk komt met de Vereinigungspreis en Tönnies.

Of registreer je om te kunnen reageren.