Varkenshouderij

Nieuws 4165 x bekeken 2 reacties

Beursprijs geslachte varkens daalt

Doetinchem – De beursprijs voor geslachte varkens daalt met 1 cent naar €1,56 per kilo. Daarmee komt de beurs met zijn prijsverlaging dichter in de buurt van de prijsval bij Vion.

De Vion-varkensnotering daalde afgelopen maandag met 5 cent naar €1,58 per kilo. Vrijdagmiddag hield het Duitse Vion Nord zijn varkensprijs gelijk op dat niveau. Tönnies noteerde ook onveranderd op €1,60 per kilo. De beursprijs voor levende varkens verandert daarom ook niet en blijft op €1,24 per kilo.

De afzet van losse koppels biggen loopt slecht. Buitenlandse vleesvarkenshouders hebben daarvoor helemaal geen belangstelling. Alleen de handel in biggen die via vaste afspraken gaan loopt nog, maar daar verliezen biggenhandelaren aan. De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders daalt volgende week met 2 euro naar €36,50 per stuk. De beursnotering voor de dieren daalt ook met 2 euro naar 31 euro per stuk.

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    dank je wel vion, door - 5 te doen , en daarna op woensdag 1 cent extra te corrigeren stuur je de markt de verkeerde kant op. slimmer zou zijn geweest om net als tonnies - 3 te doen en dan een cent van de toeslag af te halen, als dat dan echt nodig is tenminsten! maar ja vion zit zwaar in de problemen, en een kat in het nou maakt rare sprongen! ik lever niet aan vion, maar door zulk gedrag gaat de vleesverkoop nou niet makkelijker lopen en moet mijn afnemer ook meer terug in de prijs als eigenlijk nodig zou zijn geweest. vion bedankt!

  • beertje

    Zo is het maar net arie. Of je nu door een hond of kat gebeten wordt maakt niet uit, doet allebei even zeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.