Varkenshouderij

Nieuws 1371 x bekeken

Zwanenburg: dubbel gevoel over kanditauur Geurts

Odiliapeel - NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg heeft een wat dubbel gevoel over de kandidatuur van zijn secretaris Jaco Geurts voor de Tweede Kamerfractie van CDA.

“Ik ben blij voor Jaco dat hij deze positie heeft gekregen. Het is een stuk waardering voor zijn inzet bij de vakbond in de afgelopen jaren. Er komt een grote verantwoordelijkheid op hem af. Ik denk dat de landbouw ermee gediend is dat Jaco in de Tweede Kamer komt."

Het dubbele gevoel van Zwanenburg heeft te maken met het verlies van Geurts voor de NVV. Zwanenburg: “Toch wel een aderlating. Anderzijds geldt ook dat niemand onmisbaar is. We waren de laatste tijd al bezig om een aantal zaken anders te organiseren binnen de vakbond. Dat komt nu in een stroomversnelling.” Zwanenburg geeft aan dat er vooral op het punt van ondersteuning vanuit het hoofdkantoor zaken gaan veranderen. Details wil de voorzitter echter nog niet geven. “Daarvoor is het nog te vroeg.” De laatste tijd heeft het bestuur al steeds meer de regiovoorzitters en regiobestuursleden betrokken bij de verschillende beleidsdossiers waarmee de vakbond bezig is.

Ook over de vraag wie hem volgend jaar moet gaan opvolgen wil Zwanenburg niets zeggen. Wel is duidelijk dat samengaan met LTO voorlopig geen optie is. Volgende week houdt de NVV haar algemene ledenvergadering. Het huidige dagelijks bestuur, na het vertrek van Geurts bestaand uit Wyno Zwanenburg, Theo Duteweerd en Michel Schoneveld, wordt dan versterkt met Brabander Frank Donkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.