Varkenshouderij

Nieuws 1662 x bekeken 1 reactie

Export biggen en vleesvarkens daalt

Zoetermeer – Nederland heeft tot en met week 18 zo’n 3,5 procent minder biggen geëxporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Er zijn in die periode ook 8,1 procent minder vleesvarkens de grens over gegaan.

In totaal exporteerde Nederland over de eerste 18 weken 2,16 miljoen biggen tegen 2,24 miljoen een jaar eerder. De export naar de grootste afnemer, Duitsland, is nog gegroeid, en wel met 8 procent. Duitsland ontving 1,4 miljoen biggen uit Nederland. Dat is 65 procent van het totale aantal geëxporteerde biggen. Spanje is vrijwel geheel weggevallen als exportbestemming voor Nederlandse biggen. Tot en met week 18 gingen er slechts 8.000 biggen naartoe, wat neerkomt op een daling van 91 procent.

Tot en met week 18 zijn er 1,18 miljoen vleesvarkens de grens over gegaan, tegen 1,29 miljoen een jaar eerder. De uitvoer van vleesvarkens naar Duitsland is met 2 procent gedaald en komt uit op 1,069 miljoen. Ook de exporten van vleesvarkens naar andere landen zijn over de hele linie kleiner dan een jaar geleden.

In Nederland is het aantal slachtingen in deze eerste achttien weken nagenoeg gelijk. In 2011 telde het PVV 5,066 miljoen slachtingen; dit jaar komt de teller uit op 5,065 miljoen stuks. Ook de import van slachtvarkens is met 17 procent gedaald en komt uit op 194.000 stuks. Uit de cijfers blijkt dat de productie van vleesvarkens in Nederland licht is gedaald, maar dat de Nederlandse slachterijen er vrij goed in slagen de vleesvarkens in Nederland te slachten.

Eén reactie

  • John*

    mogen we hieruit concluderen dat de varkensproductie 10% gedaald is?

Of registreer je om te kunnen reageren.