Varkenshouderij

Nieuws 717 x bekeken

Een derde Franse varkenshouders voldoet aan nieuwe eisen

Saint-Lo – Bijna één op de drie Franse varkenshouders voldoet op dit moment aan de nieuwe welzijnsregels die op 1 januari van kracht worden.

Nog eens een kwart denkt dit jaar de aanpassingen rond te hebben, 30 procent wil dat volgend jaar regelen. De overige 12 procent overweegt met de varkenshouderij te stoppen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de varkensbond Fédération Nationale Porcine (FNP). De bond wil de leden ertoe aanzetten hun bedrijf zo snel mogelijk aan te passen. Voorzitter Jean-Michel Serres kondigde dan ook tijdens het jaarcongres aan dat de FNP een garantiefonds gaat instellen om hen daarbij te ondersteunen. "Daarmee hopen we de lasten voor de varkenshouders te verlichten." Het fonds, dat gevoed wordt door enkele grote Franse coöperaties, moet beschikbaar zijn voor dit en volgend jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.