Varkenshouderij

Nieuws 226 x bekeken laatste update:15 jun 2012

Brits schap zoekt alternatief voor roepprijzen

Londen – Het Britse schap voor de varkenssector BPEX gaat elders in Europa kijken of er een alternatief is voor de door veel fokkers gewraakte roepprijzen.

Een nieuw prijsmechanisme moet tegelijkertijd de marktontwikkelingen volgen om de vleesbedrijven tevreden te stellen.

Bovendien gaat het schap haar eigen prijsindicatie, de zogenaamde DAPP, op een bredere basis schoeien om zo beter de werkelijke situatie op de markt weer te geven. In dat kader worden naast prijsinformatie van onder meer Vion UK en Cranswick voortaan ook gegevens van Danish Crown dochter Tulip opgenomen. In totaal leveren daarmee acht verwerkers van varkens hun gegevens aan. De DAPP blijft echter in de visie van het schap ‘een mechanisme om de prijsontwikkeling te rapporteren en niet een systeem om de prijs van de varkens te bepalen’.

Of registreer je om te kunnen reageren.