Varkenshouderij

Nieuws 801 x bekeken 2 reacties

Belgisch varkensvlees kan naar China

Brussel - Vijf Belgische slachterijen hebben van de Chinese autoriteiten toestemming gekregen om varkensvlees te importeren in het land.

In april 2009 ondertekende België een protocol met China waarin de administratieve en sanitaire vereisten werden vastgelegd voor de handel in varkensvlees tussen beide landen. Nadat vorig jaar op bedrijfsniveau audits werden uitgevoerd, hebben vijf Belgische bedrijven nu via een officiële brief van de Chinese autoriteiten de toestemming gekregen om vers varkensvlees naar het land uit te voeren.

De provincie West-Vlaanderen is verheugd dat de gezamenlijke inspanningen van het provinciebestuur, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en het Voedselagentschap (FAVV) worden beloond. De afgelopen jaren werden diverse missies naar China opgezet om de hinderpalen voor handel in varkensvlees weg te werken. Vooral op vlak van voedselveiligheid vroeg China voldoende waarborgen. Het bedrijf Westvlees uit Westrozebeke is één van de vijf gelukkigen die voortaan varkensvlees naar China kan exporteren.

 

Bron: Vilt.be

Laatste reacties

  • Richard uit de grensstreek

    +5 dan vandaag?

  • jonge boer, Wvl

    of dit zal resulteren in een prijsstijging is nog maar de vraag.. Er wordt toch gewoon duitsland gevolgd. Meer winst in de zak van de slachthuizen, dat zal het zo ongeveer wel zijn..

Of registreer je om te kunnen reageren.