Varkenshouderij

Nieuws 546 x bekeken

Varkens in Nood wil Superwijzer elders onderbrengen

Amsterdam - Varkens in Nood wil het beheer van de pas gelanceerde smartphone-applicatie Superwijzer onderbrengen in een aparte organisatie. Dat meldt voorzitter van Varkens in Nood, Hans Baaij.

Het opzetten van de database achter de app, waarvoor Varkens in Nood heeft samengewerkt met verschillende onderzoeksinstellingen, heeft veel geld gekost. Volgens Baaij kostte het zo'n 450.000 euro. De stichting kreeg 125.000 euro subsidie en ook Greenpeace heeft meebetaald. De app helpt consumenten een verantwoorde keuze te maken in de supermarkt.

In de op te zetten organisatie kunnen verschillende organisaties deelnemen, als het aan Baaij ligt. Greenpeace doet al mee. Ook zijn er contacten met de internationale vakbeweging en fairtrade-organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.