Varkenshouderij

Nieuws 1066 x bekeken

Rendement Duitse vleesvarkenshouderij stelt teleur

Bonn – De brutomarge in de Duitse varkenshouderij was in het eerste kwartaal te laag om uit de kosten te komen. Dat zegt het landbouwmarktbureau AMI.

Volgens AMI hield een gemiddeld bedrijf in deze periode na aftrek van de voer- en biggenkosten per geleverd vleesvarken 7 euro over. Daar moeten alle andere kosten nog vanaf, zoals energie- dierenarts- en loonkosten.
De vleesprijzen moeten de komende zomermaanden duidelijk omhoog, stelt AMI vast. Bij de actuele biggenprijzen verslechtert zich het rendement anders verder. Voor de maand mei zijn de vooruitzichten voor de prijsontwikkeling alvast gunstig. Het bureau voorziet licht stijgende vleesprijzen, daar het aanbod terugloopt en de concurrentie om de vleesvarkens zich verscherpt.
Vorig jaar was de brutomarge gemiddeld 12 euro per vleesvarken. Ook dat was voor veel mesters te weinig.

Of registreer je om te kunnen reageren.