Varkenshouderij

Nieuws 1265 x bekeken

Nieuwe uniformeringsafspraken varkenshouderij

Wageningen – De definities en rekenregels voor het berekenen van kengetallen in de varkenshouderij worden herzien. Dit meldt Wageningen UR.

Sinds 1990 zijn er in de varkenshouderij afspraken voor definities en rekenregels voor het berekenen van kengetallen voor de externe bedrijfsvergelijking. De afspraken staan bekend als de uniformeringsafspraken varkenshouderij. Deze afspraken worden nog steeds intensief gebruikt, maar zijn aan herziening toe. Op initiatief van de vakgroep LTO Varkenshouderij, het bestuur van SIVA en Agroconnect zijn organisaties benaderd en bereid gevonden om voorstellen uit te werken voor onderhoud van deze afspraken.
In de varkenshouderij is veel veranderd de laatste jaren. Er wordt gewerkt met meerwekensystemen in de zeugenhouderij. In de vleesvarkenshouderij worden steeds meer beren gemest. In het uniformeringsoverleg willen de onderzoekers voorstellen uitwerken voor onderhoud van deze afspraken.
de werkgroepen onder leiding van Wageningen UR Livestock research willen behalve op onderhoud van bestaande kengetallen inzetten op de ontwikkeling van nieuwe signalerende kengetallen die vooral voor het korte termijnmanagement van belang kunnen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.