Varkenshouderij

Nieuws 1382 x bekeken 1 reactie

LTO wil eerst kijken naar algemene heffing

Zwolle – Ook LTO is van mening dat een eventuele opheffing van het PVV zorgvuldig en evenwichtig moet gebeuren. Dat zegt secretaris Henk Boelrijk van de vakgroep varkenshouderij.

Hij reageert op een aangekondigd voorstel van de NVV om de heffingen voor varkenshouders flink te verlagen. Dit om te voorkomen dat de varkenssector onevenredig zou moeten bijdragen aan de eventuele kosten van de opheffing van het productschap.
“Als het gaat om de heffingen die varkenshouders betalen moeten we allereerst kijken naar de algemene heffing die wordt geheven ten behoeve van instandhouding van de organisatie PVV. Je zou daar iets kunnen doen. ” Aan de bestemmingsheffingen voor onderzoeks- en innovatieprojecten wil LTO niet gaan tornen.
Boelrijk vindt het echter te vroeg om uit te gaan van een opheffing van het PVV. Volgende week buigt de Kamercommissie Sociale Zaken zich over het productschappendossier. De hoop is dat er een stuk duidelijkheid komt. De kans is echter ook aanwezig dat het onderwerp controversieel wordt verklaard en dat betekent dat de huidige onzekere situatie in ieder geval voortduurt tot aan de verkiezingen van 12 september. Een nieuw kabinet zal zich dan uit moeten spreken over de productschappen.

 

Hij reageert op een aangekondigd voorstel van de NVV om de heffingen voor varkenshouders flink te verlagen. Dit om te voorkomen dat de varkenssector onevenredig zou moeten bijdragen aan de eventuele kosten van de opheffing van het productschap.
“Als het gaat om de heffingen die varkenshouders betalen moeten we allereerst kijken naar de algemene heffing die wordt geheven ten behoeve van instandhouding van de organisatie PVV. Je zou daar iets kunnen doen. ” Aan de bestemmingsheffingen voor onderzoeks- en innovatieprojecten wil LTO niet gaan tornen.
Boelrijk vindt het echter te vroeg om uit te gaan van een opheffing van het PVV. Volgende week buigt de Kamercommissie Sociale Zaken zich over het productschappendossier. De hoop is dat er een stuk duidelijkheid komt. De kans is echter ook aanwezig dat het onderwerp controversieel wordt verklaard en dat betekent dat de huidige onzekere situatie in ieder geval voortduurt tot aan de verkiezingen van 12 september. Een nieuw kabinet zal zich dan uit moeten spreken over de productschappen.

Eén reactie

  • politiek

    Het wordt hoog tijd dat PVV en LTO eens gaan denken aan de belangen varkenshouderij. Je kunt allemaal wel veel energie stoppen om elkaar in leven te houden , de LTO naar PVV en PVV naar productschap maar zodadelijk heb je geen varkenshouderij meer , en kan niet alleen de PVV opgedoekt worden maar ook de LTO. Of is men misschien de riante oprotpremies voor elkaar aan het bespreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.