Varkenshouderij

Nieuws 3233 x bekeken 5 reacties

Kopersstaking voor biggen

Doetinchem – Vleesvarkenshouders kopen alleen maar biggen als de prijzen van deze dieren flink dalen. Zij vinden het niveau van 60 euro in het hok van afgelopen weken veel te hoog ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens.

Om de handel weer vlot te trekken moet de biggenprijs eigenlijk met 10 euro per stuk dalen. Dat gebeurt nog niet. De beursprijs voor biggen daalt voor volgende week met 3 euro naar 44 euro per stuk. De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) zakt met 4 euro naar 48 euro per stuk.

De Nederlandse vleesvarkensprijzen van de beurs en de NVV blijven volgende week onveranderd. De beurs noteert voor geslachte varkens € 1,59 en voor levende varkens € 1,25 per kilo.

Laatste reacties

 • arievanbommel1

  jammer dat de mester zijn hoognodige marge nu bij de fokker moet halen. gezien het aanbod van de slachtrijpe dieren . en de torenhoge voerprijzen hadden de varkens gewoon 20 cent duurder moeten zijn. dan hadden de biggen mooi rond de 60 euro kunnen blijven en kon iedereen beginnen met het jarenlange verlies wat weg te werken, maar de slachterije zijn alleen maar goed in varkensslachten, maar vlees voor een goede prijs verkopen zodat iedereen wat verdiend, ho maar

 • John*

  hmm, dadelijk zijn de biggen 6 tot 10 euro goedkoper en de vleesvarkens 30 cent duurder. Op de termijn markt wordt alweer meer geboden voor de biggen. Ik ziet het aanbod biggen de komende maanden niet ruimer worden. Er staan stallen genoeg leeg. Misschien zelf maar weer een rondje mesten. Varkens komen mooi na de vakantie op de markt.

 • zeugenbedrijf1

  Varkens komen mooi na de vakantie op de markt.....Hopelijk een prachtige bbq zomer achter de rug, maar even geen geld voor dat extra stukje vlees...

 • brabantsduitserke

  toch wel komisch ik kan de vraag naar biggen niet allemaal voldoen dan heb ik ook
  nog mesters die vertraagd inleggen . hoe komt dat dan ? de media cq derk staat
  ver van de praktijk af ,john heeft gelijk kijk maar eens naar de termijnmarkt

 • John*

  misschien tijd voor een leveranciersstaking.. kan de biggen wel 3 weken vasthouden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.