Varkenshouderij

Nieuws 2371 x bekeken 7 reacties

Duitse varkensprijs 5 cent omhoog

Bonn - De Duitse varkensprijzen stijgen met 5 cent naar € 1,68 per kilo geslacht gewicht. Dat is 18 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

Het aanbod van vleesvarkens is volgende week krap voor een volle slachtweek. Daardoor moeten slachterijen meer voor de dieren betalen. Voor het vlees ontvangen zij niet meer geld. Daardoor leveren zij op hun marges in. Dat is geen goede zaak. Een prijsstijging van vleesvarkens moet uit hogere opbrengsten van varkensvlees komen.

Laatste reacties

 • pet

  'dat is geen goede zaak' dat schrijf je nu al enkele weken. dat de vakenshouders niets verdienen is ook 'geen goede zaak'. als de slachters hun afzet b.v. nu een laten klappen dan kunnen ze met een schone lei beginnen en kunnen de varkens ook naar waarde worden betaalt.

 • John*

  het duurde ook 4 maanden voordat de varkensprijzen stegen nadat de voerkosten omhoog schoten.. slachterijen nog effe geduld.

 • pet

  jhon zolang de retail de prijs bepaalt zal er niets gebeuren.

 • boerkebrabant

  dit zijn de eerste 5 cent, nu nog 5 weken elke week een stuiver erbij? is voor nienand een probleem, maar voor ons een must, vleesverkopers, zorg nu eens een keer dat je het vlees niet te vlug, te goedkoop verkoopt, zodat je dan eens geen smoesje hoeft te verzinnen waarom de prijs niet omhoog kan.(hopelijk komt vion dan niet in betalingsproblemen)

 • brabantsduitserke

  dus derk waarom schrijf jij niet potverdomme dan moeten de slachterijen dus
  ook meer vragen voor het vlees anders leveren ze marge in want de varkens krijgen
  ze niet voor minder.

 • beertje

  dus brabantsduitserke dan moet jij de varkens potverdomme niet meegeven als je vindt dat ze te weinig opbrengen, anders lever jij marge in.

 • brabantsduitserke

  beertje ik denk dat ik als weinigen eerst over de prijs praat ik geef absoluut de varkens niet mee.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.