Varkenshouderij

Nieuws 1893 x bekeken

Belgische varkensslachterij Appels failliet

Westerlo - De Belgische varkensslachterij Appels in Westerlo is deze week failliet verklaard. Een daling van het aantal slachtingen, stijgende kosten en concurrentie uit het buitenland deden het familiebedrijf de das om.

In januari van dit jaar werden de activiteiten al stopgezet. Appels bezat vroeger ook een slachterij in Mol, die in 2001 al failliet ging. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Slachterij Appels werd in 1996 opgericht en draaide volgens bedrijfsleider Julien Appels altijd goed. “Tot het aantal slachtingen achteruit begon te gaan, als gevolg van de crisis in de veehouderij. De veestapel is gekrompen, en daarmee ook onze slachtactiviteiten. Vroeger slachtten we ongeveer 20.000 dieren per jaar, maar de laatste tijd waren dat er nog maar 17.000”, legt hij uit.

De daling van het aanbod van vleesvarkens in combinatie met de stijgende kosten in de sector, de druk van de supermarkten die zelf hun prijzen bepalen en de concurrentie vanuit het buitenland, leidde tot het faillissement. Wat er met de slachterij gebeuren, is nog niet duidelijk. Er zullen in ieder geval geen varkens meer geslacht worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.